Slogias nuotaikas biržoje gerai pailiustruoja prekyba „Lietuvos dujų“ (LDJ1L) akcijomis. Trečiadienį bendrovė paskelbė, kad per pirmąjį šių metų ketvirtį uždirbo 42,9 mln. litų neaudituoto grynojo pelno – 27,7 proc. daugiau nei pernai tuo pačiu laikotarpiu, kai buvo gauta 33,6 mln. litų pelno. Tokie rezultatai viršijo lūkesčius, tačiau akcijų kaina biržoje kilstelėjo 0,78 proc. iki 3,88 litų, o apyvarta siekė 299 tūkst. litų.

Trečiadienį investuotojų dėmesio centre buvo „Ūkio banko“ (UKB1L) akcijos, kurių kaina sumažėjo 0,59 proc. iki 1,69 litų, o apyvarta siekė 754,4 tūkst. litų. Banko akcijomis buvo sudaryti 72 sandoriai, kurių metu kaina svyravo siaurame 1,69 – 1,7 lito intervale. Iš banko akcininkų tarp ir toliau traukiasi vienas ar keli stambesni investuotojai, kurių generuojama akcijų pasiūla neleidžia kainai kopti aukštyn. Tuo tarpu, greito pasiūloje esančio didelio akcijų kiekio eliminavimo neleidžia sulaukti rinkoje tvyrančios neigiamos nuotaikos.

Panaši apyvarta buvo fiksuota „Snaigės“ (SNG1L) pozicijoje. Šaldytuvus gaminančios bendrovės akcijų buvo perparduota už 776,5 tūkst. litų, o kaina sumenko 0,45 proc. iki 13,34 litų. Šioje pozicijoje ir toliau vykdomi stambesni tiesioginiai sandoriai – per paskutinį mėnesį biržoje buvo perparduota 2 proc. bendrovės įstatinio kapitalo.

Trečiadienį toliau neigiamai koregavosi „Invaldos“ (IVL1L) akcijos, jų kaina sumenko 0,78 proc. iki 12,8 litų, o apyvarta tesiekė 83,5 tūkst. litų. Sesijos metu akcijų kaina svyravo 12,7 – 12,85 litų intervale ir nusistovėjo žemiausiame dviejų mėnesių taške. Jau devinta prekybos sesija iš eilės, kai nėra fiksuojama teigiamo kainos poslinkio.

Bendros negatyvios nuotaikos pasireiškia ir bendrovėse, kurios deklaruoja itin sparčią plėtrą trumpame 2006 – 2007 metų laikotarpyje. Teigiamo poslinkio „Invaldos“ akcijoms nesuteikė ir akcininkų susirinkime, kuris įvyko balandžio 28 dieną, išsakytos naujienos apie iš mirties taško pajudėjusį „Nidos“ projektą. Taip pat buvo paminėta, kad bendrovė aktyviai veikia Latvijos sostinėje Rygoje, kur plėtojami nekilnojamo turto projektai jau artimiausiu metu pradės duoti piniginius srautus bei, kad 2006 metų finansinėse ataskaitose atsispindės jau atsispindės pelningai dirbančios įmonės „Kauno tiltai“ rezultatai.

Kauno tiltų” grupės pardavimai, negalutiniais duomenimis, pernai sudarė apie 160 mln. litų, o 2004 metais “Kauno tiltai uždirbo 11,651 mln. litų grynojo pelno, beveik visas pelnas buvo gautas iš pagrindinės veiklos. Bendrovės pajamos užpernai siekė 128 mln. litų.

JT finansų makleris Marius Dubnikovas

Šias biržos ir makroekonomikos apžvalgas rengia Finansų maklerio įmonė “Jūsų tarpininkas” (tel. 8-37 322995).

Šaltinis
Šias biržos ir makroekonomikos apžvalgas rengia finansų maklerio įmonė “Snoras-Jūsų tarpininkas” (tel. 8-37 322995).
“Snoras – Jūsų tarpininkas”
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją