NASDAQ pakilo 0,50 proc., „S&P 500“ vertė beveik nepakito (+0,02 proc.), pramonės sektoriaus „Dow Jones“ smuktelėjo 0,52 procento. Mikroshemų gamintojų akcijų kainos nukrito Kinijai pranešus, kad „Micron Technology“ (-2,85 proc.) neatitiko kibernetinio saugumo testų reikalavimų. JAV atstovų rūmų pirmininko K. McCarthy teigimu, susitikimas su prezidentu J. Bidenu buvo produktyvus, bet susitarimas kol kas nepasiektas. Abu politikai susitarė, kad būtina išvengti vyriausybės nemokumo, susitikimai dėl šio klausimo nuo šiol planuojami kiekvieną dieną.

Antra vertus, K. McCarthy pareiškė, kad Respublikonų partija nesutiks su mokesčių pakeitimais, kas yra esminė J. Biden'o administracijos politinės programos dalis. JAV Iždo sekretorės J. Yellen teigimu, tikimybė, kad JAV galėtų vykdyti savo įsipareigojimus iki birželio vidurio yra menka, o labiau tikėtina data, kuomet nepadidinus skolinimosi limito šalį ištiktų nemokumas, yra birželio pradžioje. Sent Luiso FED banko vadovas J. Bullard pareiškė, kad palaikytų dar du bazinės palūkanų normos padidinimus. Sprendžiant iš palūkanų normų ateities sandorių, rinka tokio scenarijaus nesitiki – rinkos dalyvių manymu, FED pinigų politikos griežtinimo ciklą jau baigė ir palūkanos keliamos nebebus. JAV vyriausybės trumpesnio laikotarpio vertybinių popierių obligacijų pajamingumas vakar kiek pakilo (2 metų – 5 baziniais punktais, iki 4,32 procento).

Azijos akcijų biržose šįryt 9 val. Lietuvos laiku Japonijos NIKKEI buvo nukritęs 0,29 proc., Honkongo „Hang Seng“ 0,64 proc., Kinijos „Shanghai Composite“ 0,99 proc., Indijos „BSE 30“ pakilo 0,43 procento. Šiandien posėdžiaus Vengrijos centrinis bankas. Manoma, kad 13 proc. bazinė palūkanų norma keičiama nebus.

OMXB indeksas smuktelėjo trečią prekybos sesiją iš eilės. Aktyviausiai prekiauta „Enefit Green“ akcijomis – jų 748 sandoriais perleista už 329 tūkst. eurų, kaina sumažėjo 1,22 proc., iki 4,708 euro už akciją. Dar kiek reikšmingesniais kainos pokyčiais išsiskyrė „Coop Pank“ (-1,15 proc.) ir „DelfinGroup“ (-1,07 procento). „Klaipėdos nafta“ (+1,29 proc.) pranešė, kad per pirmus tris 2023 m. mėnesius pajamos, palyginti su tuo pačiu 2022 m. laikotarpiu, padidėjo nuo 17,9 iki 22,2 mln. eurų, pelnas prieš palūkanas, mokesčius nusidėvėjimą ir amortizaciją (EBITDA) – nuo 8,4 iki 9,8 mln. eurų. „Ignitis grupė“ šįryt pranešė, kad pirmą ketvirtį pajamos sumažėjo nuo 991,2 iki 928,3 mln. eurų, koreguota EBITDA išaugo nuo 111,4 iki 149,9 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją