„S&P 500“ vertė sumažėjo 0,46 proc., NASDAQ 0,63 procento. „PayPal Holdings“ po primojo ketvirčio duomenų paskelbimo nukrito 12,73 procento. „Airbnbakcijos po-prekybinės sesijos metu atpigo beveik 12 proc., bendrovei paskelbus investuotojus nuvylusią pajamų prognozę.

JAV Kongreso lyderiams susitikus su prezidentu J. Bidenu, viltys, kad pavyks greitai pasiekti susitarimą dėl JAV skolos lubų, žlugo. Atstovų rūmų pirmininkas K. McCarthy po susitikimo pareiškė, kad šalys nepasistūmėjo nuo pradinių pozicijų, taip pat atmetė idėją, kad skolos lubas galima būtų padidinti trumpuoju laikotarpiu, iki nebaus pasiektas susitarimas dėl esminių klausimų. J. Bidenas pareiškė esantis įsitikinęs, kad JAV tikrai nebankrutuos. Kitas susitikimas planuojamas penktadienį. Pasak JAV Iždo sekretorės J. Yellen, nepadidinus skolinimosi limito, šalis gali nebesugebėti vykdyti skolinių įsipareigojimų jau nuo birželio 1 dienos.

Labiausiai laukiami šiandienos makroekonominiai duomenys – 15.30 val. Lietuvos laiku skelbiami JAV balandžio mėn. infliacijos rodikliai. Prognozuojama, kad kainos augo 5,0 proc. metiniu tempu, atmetus maisto ir energetikos elementus – 5,5 procento.

Šiandien taip pat posėdžiaus Lenkijos ir Rumunijos centriniai bankai – manoma, kad bazinės palūkanų normos keičiamos nebus. ECB Vykdančiosios tarybos narė I. Schnabel pareiškė, kad nuo šiol palūkanas euro zonoje ketinama didinti po 25 bazinius punktus.

Baltijos šalių biržose aktyviausiai prekiauta „Tallinna Sadam“ akcijomis (apyvarta 339,7 tūkst. eurų), kurių kaina pirmą dieną, kuomet investuotojams nebepriklausė teisė į 0,073 euro dividendus, atpigo 0,068 euro už akciją (4,63 procento). „Tallinna Vesi“ (-2,30 proc.) pranešė apie valdybos siūlymą dėl 0,33 euro už akciją dividendų iš 2022 m. pelno. Skaičiuojant pagal vakar dienos uždarymo kainą, bendrovės akcijų dividendinis pajamingumas siekia 2,6 procento. „Tallinna Sadam“ šįryt paskelbė, kad pirmą 2023 m. ketvirtį, palyginus su tuo pačiu 2022 m. laikotarpiu, bendrovės pajamos išaugo 6,1 proc. (iki 28,4 mln. eurų), o veiklos pelnas sumažėjo 5,8 proc. (iki 6,8 mln. eurų).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją