FED vakar dienos posėdyje, kaip ir tikėtasi, padidino palūkanų normų intervalą iki 5-5,25 procento. Centrinio banko vadovas J. Powell’as po posėdžio pareiškė, kad daugiau palūkanų normų didinimų centrinis bankas nenumato. J. Powell'as taip pat pripažino, kad JAV ekonomiką veikiausiai ištiks nedidelė recesija, bet paklaustas apie galimą palūkanų normų mažinimą, atsakė, kad dėl aukšto infliacijos lygio toks scenarijus kol kas nenumatomas. JAV akcijų indeksai didžiąją prekybos sesijos dalį buvo pakilę, bet po FED sprendimų paskelbimo staigiai smuktelėjo („S&P 500“ -0,70 proc., NASDAQ -0,46 procento). Labiausiai pigo regioninių JAV bankų akcijos. „PacWest“ pranešus apie susitikimą su potencialiais investuotojais ir svarstomas strategines opcijas dėl tolesnės veiklos, banko akcijos po-prekybinės sesijos metu prarado daugiau, negu pusę savo vertės (-52,49 procento).

„Brent“ tipo naftos kaina vakar smuktelėjo dar beveik 4 proc. (antradienį 5,03 proc.) – iki 72,33 JAV dolerio už barelį. Rinkos apžvalgininkai spėja, kad naftai atpigus, OPEC gali imtis papildomų veiksmų ribojant gavybą.

Šiandien 15.15 val. Lietuvos laiku pinigų politikos sprendimus skelbs ECB. Prognozuojama, kad palūkanų normų intervalas bus padidintas 25 baziniais punktais, iki 3,25-4,0 procentų. Didinti palūkanas lėčiau ECB leidžia šiek tiek sumažėjusi bazinė infliacija – balandį kainos augo 5,6 proc. metiniu tempu (0,1 proc. punkto lėčiau, negu kovą).

Jau pasibaigus prekybai ketvirčio finansinius rezultatus šiandien turėtų paskelbti „Apple“. Prognozuojama, kad bendrovės pajamų metinis augimas antrą ketvirtį iš eilės buvo neigiamas. Tarp kitų šiandien rezultatus skelbsiančių bendrovių – „Shell“, „Maersk“, BMW, „„Ferrari“, AIG, „Coinbase“, „ConocoPhillips“, „Booking“ ir „Lyft“.

Azijos akcijų biržose šįryt 8.45 val. Lietuvos laiku Honkongo „Hang Seng“ buvo pakilęs 1,08 proc., Kinijos „Shanghai Composite“ 0,77 proc., Indijos „BSE 30“ 0,31 procento.

Baltijos šalių biržose vyko aktyvi prekyba. 100 tūkst. eurų apyvartą viršijo aštuonios bendrovės, iš jų didžiausiais kainos pokyčiais išsiskyrė bankų akcijos (Šiaulių bankas -1,53 proc., „LHV Group“ +1,13 procento). „Tallink Grupp“ (-0,70 proc.) paskelbė, kad balandį pergabentų keleivių skaičius, palyginti su 2022 m. balandžiu, išaugo 2,7 proc., krovinių vienetų – 10,8 procento. „First North Baltic“ sąraše prekybos apyvarta išsiskyrė „TextMagic“ akcijos – jų 105 sandoriais perleista už 439,8 tūkst. eurų, kaina pakilo 3,40 proc. (iki 7,30 euro už akciją). Išaugusią prekybos apyvartą lėmė su bendrove susijusių asmenų sudaryti sandoriai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją