Europos šalių akcijų indeksai vakar šiek tiek ūgtelėjo („Stoxx Europe 600“ +0,38 proc.), JAV aiškios krypties neatsirado („S&P 500“ +0,09 proc., NASDAQ -0,04 procento).

„Netflix“ akcijos po-prekybinės sesijos metu buvo atpigusios apie 12 proc. po to, kai buvo paskelbti investuotojų lūkesčius nuvylę pirmojo ketvirčio naujų prenumeratorių duomenys, bet vėliau kaina beveik grįžo į pradinį lygį. Bendrovė planuoja imtis priemonių prieš dalinimąsi slaptažodžiais, kas leidžia ta pačia paskyra naudotis daugeliui vartotojų, ir taip padidinti pajamas.

Taip pat jau pasibaigus prekybinei sesijai „Western Alliance“ akcijos pabrango beveik 17 proc., pasirodžius žiniai apie vėl augančius indėlius. „Western Alliance“ į investuotojų nemalonę pateko po „Silicon Valley Bank“ žlugimo – buvo baiminamasi, kad toks pat likimas gali ištikti ir šį finansų sektoriaus holdingą.

„Fox News“ sutiko sumokėti 787,5 mln. JAV dolerių rinkėjų balsų skaičiavimui naudojamos įrangos gamintojai „Dominion Voting Systems“ ir taip išvengė teismo. „Fox News“ buvo kaltinama dėl melagingos informacijos skleidimo apie sukčiavimą klastojant JAV prezidento rinkimų rezultatus (tokią versiją tuomet iškėlė tuometinis JAV prezidentas D. Trumpas).

JAV naujai pradėtų statyti namų ir išduotų statybos leidimų rodikliai daugmaž atitiko prognozes.

ZEW instituto Vokietijos ekonomikos balandžio mėn. dabartinės situacijos vertinimo indeksas išliko neigiamas, bet buvo geresnis, negu tikėtasi. Analogiškas ateities lūkesčių rodiklis nuvylė lūkesčius.

Šiandien bus paskelbti Jungtinės Karalystės kovo mėn. infliacijos rodikliai – prognozuojama, kad kainos augo 9,8 proc. metiniu tempu, atmetus maisto ir energetikos elementus – 6,0 procento.

Dujų atsargų lygis Europoje, pasibaigus šildymo sezonui, siekia 55 proc. – gerokai daugiau, negu tuo pačiu metu 2022 m. (30 proc.) ir negu 10 metų vidurkis (apie 40 procentų).

Baltijos šalių biržose – aktyvi prekybos sesija. Vakar keturių bendrovių akcijų prekybos apyvarta viršijo 0,5 mln. eurų, iš jų didžiausiu kainos pokyčiu išsiskyrė „Ignitis grupė“ (+1,48 proc., iki 20,55 euro už akciją). Bendrovė pranešė, kad grupės valdyba priėmė galutinį sprendimą dėl investavimo į 110 MW Kruonio HAE plėtros projektą – pritarta sutarties su rangos konkursą laimėjusiu įmonių konsorciumu sudarymui. „LHV Group“ akcijos po pirmojo ketvirčio rezultatų paskelbimo pabrango 0,56 proc. (iki 3,60 euro už akciją).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją