Tarp labiausiai brangusių vėl atsidūrė bankų akcijos („S&P 500“ bankų sektoriaus subindeksas kilo 3,64 procento). Sunkumų patiriančio „First Republic“ akcijos atšoko 17,82 proc., nors dienos eigoje buvo pakilusios net 59,7 procento. Teigiamos nuotaikos šįryt stebimos ir Azijos rinkose – dauguma pagrindinių indeksų kyla 1-2 procento ribose.

JAV 10 metų obligacijų pajamingumas svyruoja ties 3,58 proc. lygiu. Priminsime, kad dar visai neseniai, t.y. iki žlungant keletui JAV bankų, investuotojai į 10 metų trukmės JAV skolos vertybinius popierius tikėdavosi kiek didesnio negu 4 proc. pajamingumo. Baiminantis užkrato JAV finansų sistemoje ir pasikeitus rinkos dalyvių lūkesčiams dėl bazinių palūkanų kėlimo tempo, pajamingumai smuko ir panašu konsoliduojasi ties 3,5 proc. riba. Darant prielaidą, kad finansų sektoriaus nerimas sumažės, o infliacija ir toliau išliks sunkiai suvaldoma, galima tikėtis pamatyti dar vieną judesį link 4 proc. žymos.

Tuo tarpu šįryt po netikėtai aukštos dviženklės ir 10,4 proc. siekiančios vasario mėnesio D. Britanijos infliacijos duomenų, tikimės obligacijų pigimo tendencijos.

Šiandienos FED susirinkimas bus labai svarbus – investuotojams svarbus ne tik pats sprendimas dėl palūkanų normų, informacija apie tolimesnį FED balanso mažinimą, bet ir tolimesnė retorika atsižvelgiant į regioninių bankų sunkumus. Labiausiai tikėtinas palūkanų scenarijus – kėlimas 25 b.p. (85 proc. tikimybė išskaičiuota iš ateities sandorių). Vis tik, jei FED nenuramins rinkų – kredito rizikos premijos augs toliau ir nerimas dėl bankų stiprės, tai bus palanku saugiausioms valiutoms – USD, JPY ir CHF.

Baltijos šalių indeksas OMXBBGI kilo 0,46 procento, bendra apyvarta siekė 1,6 mln. eurų. Šįkart bankų akcijomis buvo prekiaujama kiek vangiau – daugiausia sandorių sudaryta „Enefit Green“ (451 sandorių, apyvarta 161 tūkst. eurų, kaina koregavosi 0,18 procento), didžiausią apyvartą pasiekė prekyba „Ignitis grupės“ akcijomis (300 tūkst. eurų, kainos pokytis -0,25 proc.). Pastarųjų akcijų prekybą vėl skatina išaugęs kainos skirtumas tarp įmonės akcijų kainos Vilniaus biržoje ir depozitoriumo pakvitavimų kainos Londono vertybinių popierių biržoje (19,95 EUR už DR, o pačių DR perleista 20 tūkst. vnt.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją