Grupės valdybos pirmininkas Māris Simanovičs sako, kad iš obligacijų emisijos gautos lėšos bus naudojamos grupės plėtros projektams, kuriais bus siekiama ir toliau stiprinti grupės įtaką žiedinės ekonomikos plėtrai tarptautiniu mastu.

„Finansavimo pritraukimas kapitalo rinkoje yra nuoseklus žingsnis tolimesnei „Eco Baltia“ plėtrai. Per pastaruosius dvejus metus restruktūrizavome verslo modelį, pertvarkėme įmonės valdymo struktūrą, užtikrintai žengėme link CO2 neutralumo ir įgyvendinome didelės apimties investicinius projektus, kurie sustiprino konkurencingumą ir pozicijas tarptautinėse rinkose.

Mūsų verslas, tikslai ir augimo ambicijos gerokai peržengia Latvijos ir net Baltijos šalių lygį, todėl esame pasirengę žengti kitą žingsnį ir pritraukti finansavimą kapitalo rinkoje taip patvirtindami grupės plėtros perspektyvas ir pelningumą“, – tvirtina „Eco Baltia“ valdybos pirmininkas.

Neužtikrintų obligacijų emisiją, atsižvelgiant į rinkos sąlygas, planuojama išleisti artimiausiu metu, ji būtų leidžiama viešai.

Obligacijas numatoma platinti tiek privatiems, tiek instituciniams investuotojams. Po platinimo obligacijos bus įtrauktos į „Nasdaq Riga" alternatyviosios rinkos „First North“ sąrašą, pažymima pranešime.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją