„Nebeparduosiu jokių akcijų 18–24 mėnesius“, – ketvirtadienį pareiškė E. Muskas.

Iš pradžių verslininkas teigė neketinantis pardavinėti „Tesla“ akcijų dvejus metus, tačiau vėliau apsigalvojo ir pareiškė, jog pristabdys pardavimus bent vieneriems metams.

E. Muskas praėjusią savaitę pardavė „Tesla“ akcijų dar už 2,58 mlrd. JAV dolerių, o nuo balandžio, kai reikalai pakrypo link „Twitter įsigijimo, pardavė akcijų už beveik 23 mlrd. JAV dolerių.

Didelė šių pajamų dalis buvo skirta finansuoti 44 mlrd. JAV dolerių vertės socialinės žiniasklaidos įmonės įsigijimą, o nuo to laiko E. Musko vadovavimas socialiniams tinklui pasižymėjo tikru chaosu.

Per mažiau nei du mėnesius E. Muskas paskelbė apie virtinę vienas kitą keičiančių sprendimų, išgąsdinusių reklamos užsakovus ir sukėlusių vartotojų nerimą.

Verslininkas atleido pusę socialinio tinklo darbo jėgos, sumažino turinio moderatorių skaičių ir išformavo pasitikėjimo ir saugos patarėjų tarybą.

Jis atsisakė taikyti kovos su dezinformacija apie COVID-19 taisykles ir pareikalavo pateikti baudžiamuosius kaltinimus vyriausiajam Jungtinių Valstijų užkrečiamųjų ligų pareigūnui bei patarėjui pagrindinio atsako į COVID-19 pandemiją klausimais Anthony Fauci.

„Tesla“ investuotojai pavargo nuo nesibaigiančio „Twitter“ chaoso, kuris, anot jų, atitraukė ekscentriškojo generalinio direktoriaus dėmesį nuo elektromobilių gamintojos – pagrindinio jo turto šaltinio.

Balandžio 1 dieną – paskutinę prekybos dieną prieš E. Muskui paskelbiant apie „Twitter“ akcijų pirkimą – „Tesla“ rinkos vertė buvo didesnė nei 1,1 trln. JAV dolerių.

Nuo tada bendrovė prarado beveik du trečdalius savo vertės, tuo metu konkuruojančios gamintojos mažina „Tesla“ dominuojančią padėtį elektromobilių rinkoje.

Penktadienį „Tesla“ akcijos atpigo 1 proc. iki 123,74 JAV dolerio.

Balandžio 1 dieną jų vertė siekė po 360 JAV dolerių.

Rekordines aukštumas akcijų vertė buvo pasiekusi 2021 metų lapkritį – po 414 JAV dolerių už akciją.

Teksase įsikūrusi bendrovė savo svetainėje kiek anksčiau šį mėnesį pradėjo siūlyti 3 750 JAV dolerių nuolaidą savo sedanui „Model 3“ ir padidinto pravažumo modeliui „Model Y“, tačiau trečiadienį nuolaidą padvigubino iki 7 500 JAV dolerių tiems, kurie pasiims automobilį dar iki gruodžio 31 dienos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją