Kainų augimo tempas lapkritį (palyginti su 2021 m. lapkričiu) siekė 7,1 proc., atmetus maisto ir energetikos elementus 6,0 procento. Šie rodikliai buvo žemesni, negu spalį (atitinkamai 7,7 ir 6,3 proc.) ir mažesni, negu prognozuota („Bloomberg“ prognozių mediana – 7,3 ir 6,1 procento). „S&P 500“ vakar palypėjo 0,73 proc., technologijų sektoriaus NASDAQ 1,01 procento. Iškart po infliacijos rodiklių paskelbimo indeksų pokyčiai buvo gerokai didesni (vienu prekybos sesijos metu „S&P 500“ buvo pakilęs 2,77 proc.), bet vėliau investuotojų optimizmas kiek išblėso. Nors infliacija JAV lėtėja jau penktą mėnesį iš eilės, ji išlieka gerokai didesnė už tikslinį FED lygį (2,0 proc.), todėl lieka neaišku, ar centrinis bankas artimiausiu metu stabtelės griežtindamas pinigų politiką. JAV vyriausybės 10 m. obligacijų pajamingumas vakar nukrito 11 bazinių punktų, iki 3,50 procento. JAV doleris euro atžvilgiu atpigo 0,91 proc., iki 1,063 dolerio už eurą. „Bloomberg“ JAV dolerio indeksas (-0,90 proc.) nukrito iki žemiausio lygio nuo birželio.

Šiandien 21 val. Lietuvos laiku FED paskelbs gruodžio mėn. posėdžio sprendimus. Beveik neabejojama, kad palūkanų normų intervalas bus padidintas 50 bazinių punktų, iki 4,25-4,50 procento. Investuotojus ne mažiau domina atnaujintos Federalinio atvirosios rinkos komiteto narių projekcijos, rodančios, kokių maksimalių palūkanų normų tikimasi ateityje.

Bankrutavusios kriptovaliutų biržos FTX įkūrėjas S. Bankman-Fried bus išduotas JAV, kur pagal prokurorų iškeltus kaltinimus jam gresia iki 115 metų kalėjimo.

„New York Times“ paskelbė, kad „Tesla“ vadovo E. Musko perimtas „Twitter“ pastaruoju metu neatsiskaito už savo biurų nuomą ir kitas suteiktas paslaugas, taip pat gali atsisakyti sumokėti atleistiems darbuotojas išeitines išmokas.

Azijos akcijų biržose šįryt 9 val. Lietuvos laiku Japonijos NIKKEI buvo pakilęs 0,72 proc., Honkongo „Hang Seng“ 0,60 proc., Indijos „BSE 30“ 0,41 procento.

Baltijos šalių biržose vėl dominavo prekyba bankų akcijomis. Šiaulių bankas (+0,99 proc.), „LHV Group“ (+1,72 proc.) ir „Coop Pank“ (+3,24 proc.) užėmė tris pirmas vietas pagal prekybos apyvartą. Akcijų kainos pokyčiais taip pat išsiskyrė „Tallink Grupp“ (+2,50 proc.) ir „Linas Agro Group“ (+2,26 procento).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją