JAV Federalinė prekybos komisija nusprendė kreiptis į teismą dėl „Microsoft“ planų už 69 mlrd. JAV dolerių įsigyti „Activision Blizzard“. Reguliuojančios institucijos teigimu, įsigijimas pakenktų kitiems kompiuterinių žaidimų rinkos dalyviams. Šis sandoris, jeigu jį vis tik pavyks įgyvendinti, paverstų „Microsoft“ trečia didžiausia kompiuterinių žaidimų kūrėja po „Tencent Holdings“ ir „Sony“. Obligacijų kainos vakar smuktelėjo – JAV vyriausybės 10 m. vertybinių popierių pajamingumas pakilo 6 baziniais punktais (iki 3,48 procento). Per savaitę JAV užregistruota 230 tūkst. naujų bedarbių – daugiausiai nuo vasario.

Brent“ tipo nafta pigo penktą prekybos sesiją iš eilės, o kaina nukrito iki žemiausio lygio nuo 2022 m. pradžios (-1,32 proc., iki 76,15 JAV dolerio už barelį).

Investuotojai laukia šiandien pasirodysiančių JAV lapkričio mėn. gamintojų kainų indeksų. Prognozuojama, kad infliacinis spaudimas šiek tiek mažėja ir gamintojų kainų metinis augimo tempas, palyginti su spaliu, sumažėjo nuo 8,0 iki 7,2 proc., atmetus maisto ir energetikos elementus – nuo 5,4 iki 4,7 procento. Taip pat bus paskelbta preliminari gruodžio mėn. Mičigano universiteto vartotojų pasitikėjimo indekso reikšmė („Bloomberg“ prognozių mediana – 57 punktai).

WTI tipo nafta šįryt 9 val. Lietuvos laiku pabrango 0,73 proc. (iki 71,98 JAV dolerių už barelį). Vakar vienu prekybos sesijos metu kaina buvo pakilusi beveik 5 proc., bet vėliau staigiai nukrito (dienos pokytis -0,76 procento). Naftos kainos svyravimai išaugo pasirodžius žiniai, kad dėl nuotėkio buvo sustabdyta „Keystone“ naftotiekio tarp JAV ir Kanados veikla.

Azijos akcijų biržose šįryt dauguma indeksų kyla (Japonijos NIKKEI +1,18 proc., Honkongo „Hang Seng“ +1,90 proc., Taivano TAIEX +1,05 procento).

Baltijos šalių biržose dominavo prekyba Šiaulių banko akcijomis. Jų perleista už 1,3 mln. eurų (daugiau, negu pusė visos trijų biržų apyvartos), kaina pakilo 3,33 proc. (iki 0,713 euro už akciją). Dar didesniu, negu 1 proc. kainos pokyčiu tarp 100 tūkst. eurų prekybos apyvartą pasiekusių bendrovių išsiskyrė „Coop Pank“ (+1,86 proc., iki 2,41 euro už akciją). „Apranga“ paskelbė, kad 2023 m. planuoja pasiekti 308 mln. eurų prekybos apyvartą (kartu su PVM) – tai 5 proc. daugiau, negu planuojama 2022 m. apyvarta. Taip pat planuojama renovuoti, arba atidaryti nuo 12 iki 18 parduotuvių ir investuoti 5-8 mln. eurų. Bendrovės akcijų kaina vakar nepakito. „Enefit Green“ šįryt paskelbė savo lapkričio mėn. gamybos duomenis – pagamintos elektros energijos kiekis, palyginti su 2021 m. lapkričiu, sumažėjo 33,5 proc., šilumos energijos išaugo 1,0 proc. (iki atitinkamai 81,7 ir 56,1 GWh).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją