Investuotojų nuotaiką sugadino keleto didžiųjų JAV bankų vadovų pesimistiniai komentarai apie ekonomikos perspektyvas. „Morgan Stanley“ turto valdymo padalinio vadovė L. Shalett pareiškė, kad didžiųjų JAV bendrovių pelnus artėjanti recesija 2023 m. gali paveikti gerokai labiau, negu dabar manoma. „Apple“ (-2,54 proc.) pavėlino savo planus sukurti elektromobilį su autonominio vairavimo technologija vienais metais – iki 2026-ųjų.

Senato rinkimuose Džordžijos valstijoje laimėjo R. Warnockas, kas reiškia, kad Demokratų partija turės 51 vietą iš 100.

Europos Sąjunga nusprendė inicijuoti dvi bylas prieš Kiniją pasaulio prekybos organizacijoje – dėl eksporto iš Lietuvos apribojimų ir dėl patentų turėtojų galimybių ribojimo ginti savo teises Kinijos teismuose.

Šiandien bus paskelbti Vokietijos pramonės sektoriaus spalio mėn. duomenys. Prognozuojama, kad produkcija, palyginti su 2021 m. spaliu, sumažėjo 0,7 procento. Lenkijos centrinis bankas veikiausiai nekeis 6,75 proc. bazinės palūkanų normos. Metinis kainų augimo tempas lapkritį šalyje netikėtai sumažėjo (nuo 17,9 iki 17,4 procento). Šiandien taip pat bus paskelbtas galutinis euro zonos ekonomikos trečiojo ketvirčio augimo rodiklis. Manoma., kad ankstesnis įvertis (2,1 proc.) keičiamas nebus.

„Bloomberg“ pranešė, kad Rusija svarsto įvesti naftos kainų grindis kaip atsaką G-7 šalių grupės įvestoms kainų luboms. Tarp galimų priemonių – fiksuota kaina, arba maksimalios leistinos nuolaidos, palyginti su tarptautiniais indeksais.

Azijos akcijų biržose šįryt 8.45 val. Lietuvos laiku Japonijos NIKKEI buvo nukritęs 0,72 proc., Honkongo „Hang Seng“ 0,67 proc., Pietų Korėjos KOSPI 0,43 procento. Kinijos valdžia paskelbė apie papildomus su „Covid-19“ susijusių apribojimų atšaukimus.

Pesimistinės nuotaikos iš Vakarų Europos į Baltijos šalių biržas nepersimetė. OMXB indeksas vakar pakilo 0,22 proc., bendra trijų biržų apyvarta siekė 1,67 mln. eurų. Aktyviausiai pagrindiniame sąraše prekiauta „Enefit Green“ (-0,73 proc., prekybos apyvarta 432,5 tūkst. eurų) ir Šiaulių banko (atitinkamai +1,50 proc. ir 342,4 tūkst. eurų) akcijomis. Tikras kainų ralis vyko „First North Baltic“ sąraše. Didžiausią prekybos apyvartą pasiekusių „Saunum Group“, „ELMO Rent“ ir „Bercman Technologies“ akcijos pabrango atitinkamai 7,96, 21,11 ir 18,71 procento.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją