Vakar po gana permainingos prekybos sesijos „S&P 500“ indekso vertė sumažėjo 0,16 proc., kiek daugiau smuktelėjo technologijų sektoriaus NASDAQ (-0,59 procento). Biotechnologijų sektoriaus bendrovės „Horizon Therapeutics“ akcijų kaina po-prekybinės sesijos metu pašoko 30,52 proc., pasirodžius žiniai, kad vyksta preliminarios diskusijos dėl jos pardavimo su „Amgen“, „Johnson & Johnson“ ir „Sanofi“.

„Apollo“ įvykdė pirmąją savo pakeitimo vertybiniais popieriais transakciją, išleisdama 1,65 mlrd. JAV dolerių obligacijų emisiją, paremtą atlikėjų Ph. Collinso ir R.E.M. kūriniais.

Iš karto keletas Jungtinėje Karalystėje atliktų apklausų parodė, kad verslo nuotaikos šalyje gerokai suprastėjo dėl recesijos ir nuolatinės aukštos infliacijos grėsmės.

Šiandien bus paskelbti lapkričio mėn. infliacijos euro zonoje rodikliai. Prognozuojama, kad kainos augo 10,4 proc. metiniu tempu, atmetus maisto ir energetikos elementus – 5 procentais. V

akar neigiamą nuolydį įgavo viso pasaulio obligacijų pajamingumų kreivė – 10 m. obligacijų pajamingumas tapo mažesnis už 1-3 m. vertybinių popierių pajamingumą. Paskutinį kartą tai buvo įvykę 2000 metais, šis reiškinys laikomas artėjančios recesijos pranašu (gerokai anksčiau neigiamą nuolydį įgijo JAV iždo vertybinių popierių kreivė).

Šiandien pasisakys J. Powellas – manoma, kad FED vadovas patvirtins, kad palūkanų normų kėlimo tempas bus lėtinamas, o kova su infliacija tęsis ir 2023-iaisias.

Azijos akcijų biržose šįryt 9 val. Lietuvos laiku Japonijos NIKKEI akcijų indeksas smuktelėjo 0,21 proc., Kinijos „Shanghai Composite“ 0,24 proc., Honkongo „Hang Seng“ pakilo 0,37 proc., Taivano TAIEX 1,16 procento.

Baltijos šalių biržose vyravo teigiamos nuotaikos. „Enefit Green“ ir Šiaulių banko akcijų kartu perleista už daugiau, negu 800 tūkst. eurų (43 proc. visos trijų biržų apyvartos), akcijų kainos pakilo atitinkamai 1,61 ir 2,17 procento. Šiaulių bankas pranešė, kad tarptautinėse finansų rinkose sėkmingai papildė prieš metus išleistą 4 metų trukmės obligacijų emisiją 85 mln. eurų (nominalia verte). Obligacijos išplatintos su 6,4 proc. pajamingumu iki išpirkimo. Vakar ūgtelėjo ir kitų bankų akcijų kainos („LHV Group“ +1,76 proc., „Coop Pank“ 1,42 procento).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją