Investuotojams baiminantis, kad dėl protestų Kinijoje gali sutrikti gamyba, „Apple“ akcijos atpigo 2,63 procento. Šiandien bus paskelbti lapkričio mėn. infliacijos Vokietijoje ir Ispanijoje preliminarūs įverčiai – prognozuojama, kad kainos augo atitinkamai 11,3 ir 7,1 proc. metiniu tempu.

Kinijos „Shanghai Composite“ akcijų indeksas po prieš tai vykusio išpardavimo šįryt atšoko 2,13 procento. Skelbiama, kad 3 val. vietos laiku šalies pareigūnai surengs spaudos konferenciją dėl „Covid-19“ prevencijos ir kontrolės priemonių įgyvendinimo. Rinkos dalyviai tikisi, kad griežti dabar galiojantys apribojimai bus atlaisvinti, kas reikštų nulinės tolerancijos „Covid-19“ politikos pabaigą.

JAV dolerio kursas, sumažėjus paklausai saugiai laikomiems aktyvams, euro atžvilgiu smuktelėjo 0,34 proc. (iki 1,038 dolerio už eurą), ateities sandoriai JAV akcijų indeksais rodo kilimą („S&P 500“ +0,45 procento).

Brent“ tipo nafta po keturias prekybos sesijas iš eilės vykusio išpardavimo pakilo 1,94 proc. (iki 84,80 JAV dolerio už barelį), RBC bankui paskelbus, kad savaitgalį vyksiančiame OPEC+ susitikime gali būti priimtas sprendimas dar labiau apriboti gavybą.

Tęsiantis deryboms tarp ES šalių dėl kainos lubų rusiškai naftai, susitarimo nepavyko pasiekti ir vakar. Lenkija ir Baltijos šalys atmetė pasiūlymą ir dėl 62 JAV dolerių už barelį kainos, kaip pernelyg aukštos. „Bloomberg“ pranešė, kad rusiškos „Ural“ tipo naftos barelis Primorsko uoste kainuoja gerokai mažiau, negu siūloma nustatyti maksimali riba – apie 52 JAV dolerius už barelį.

Investuotojai teigiamai įvertino „Silvano Fashion Group“ rezultatus. Po jų paskelbimo bendrovės akcijų kaina pakilo 4,02 proc. (iki 1,096 euro už akciją). „Klaipėdos naftos“ rezultatai didesnio atgarsio rinkoje nesukėlė – akcijos pabrango 0,44 proc., apyvarta siekė tik 6,1 tūkst. eurų. OMXB indekso vertė vakar smuktelėjo 0,35 proc., per tris biržas perleista akcijų už 1,4 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją