„S&P 500“ akcijų indeksas vakar nukrito 2,08 proc. NASDAQ 2,48 procento. Pastaruoju metu paskelbti bendrovių trečiojo ketvirčio rezultatai buvo gerokai prastesni, negu tikėtasi. „Walt Disney“ akcijų kaina po jų paskelbimo nukrito 13,16 proc., „News Corp“ 5,44 procento.

Investuotojų nuotaiką gerokai sugadino ir sumaištis kriptovaliutų rinkoje. Bitkoino akcijų kaina nukrito beveik 16 proc. ir pirmą kartą nuo 2020 m. nusileido žemiau 16 tūkst. JAV dolerių už vienetą ribos. Bitkoino ir kitų kriptovaliutų kainos krito pasirodžius žiniai, kad likvidumo krizę patyrė birža FTX, o kita birža „Binance“ atsisakė planų ją įsigyti, paaiškėjus, kad skirtumas tarp FTX turto ir įsipareigojimų yra gerokai didesnis, negu tikėtasi ir gali siekti 6 mlrd. JAV dolerių.

Vidurio laikotarpio rinkimai JAV gali nesibaigti respublikonų triumfu, kaip buvo manyta. Partija greičiausiai perims Atstovų rūmų kontrolę (nors dauguma bus mažesnė, negu tikėtasi), bet kovos dėl 100 vietų Senato kontrolės baigtį nulems rezultatai Nevadoje, Arizonoje ir Džordžijoje (Respublikonų partija pagal vietų skaičių kol kas pirmauja 49-48).

Šiandien rinkos dalyvių dėmesys bus sutelktas į JAV spalio mėn. infliacijos rodiklius – prognozuojama, kad kainų augimo metinis tempas siekė 7,9 proc., atmetus maisto ir energetikos elementus – 6,5 procento. Šie rodikliai didele dalimi lems, ar FED lėtins pinigų politikos griežtinimo tempą.

Šiandien bus paskelbti ir per savaitę JAV naujai užregistruotų bedarbių duomenys (prognozė – 220 tūkstančių). Azijos akcijų biržose šįryt 8.45 val. Lietuvos laiku Japonijos NIKKEI buvo nukritęs 0,98 proc., Honkongo „Hang Seng“ 1,94 proc., Pietų Korėjos KOSPI 0,91 procento.

Prekybos aktyvumas Baltijos šalių biržose smuktelėjo. Bendra trijų biržų apyvarta siekė 1,2 mln. eurų, 100 tūkst. eurų apyvartą pasiekė tik Šiaulių bankas (1,69 proc.), „Ignitis grupė“ (-0,76 proc.) ir „Enefit Green“ (+0,14 procento). „DelfinGroup“ (+0,55 proc.) pajamos trečią ketvirtį, palyginti su tuo pačiu 2021 m. laikotarpiu, išaugo nuo 6,5 iki 9,6 mln. eurų, grynasis pelnas – nuo 1,0 iki 1,7 mln. eurų. Šįryt savo finansinius rezultatus paskelbė ir „Tallinna Sadam“. Bendrovės pajamos trečiąjį ketvirtį išaugo nuo 32,3 iki 36,3 mln. eurų, grynasis pelnas – nuo 10,6 iki 11,7 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją