Dalis pagalbos paketo bus nukreipta ir į COVID sukeltų neigiamų pasekmių ekonomikai švelninimą. Priminsime, kad Kinija kovoja su pakankamai sparčiu ekonomikos augimo lėtėjimu. Šaliai šiais metais yra prognozuojamas maždaug 3,7 proc. BVP augimas. Rinkos dalyviai teigiamai įvertinimo pagalbos paketą, o HANG SENG indekso reikšmė didėjo beveik 1,5 procento.

Ateities sandoriai rodo teigiamų nuotaikų persidavimą ir į Europos akcijų rinkas. Rinkos dalyviai laukia FED vadovo pasisakymo kasmetiniame Jackson Hole centrinių bankų vadovų simpoziume.

Manoma, kad J. Powell’as akcentuos būtinybę toliau griežtinti pinigų politiką net ir lėtėjant ekonomikai. Pasisakymo laukiama penktadienį. Tuo tarpu dešimties metų JAV obligacijų pajamingumas šiuo metu siekia 3,10 proc., Euro ir JAV dolerio kursas toliau išlieka artimas paritetui (0,9993 JAV dolerio už eurą).

OMXB indeksas kilo 0,45 proc., bendra Baltijos biržų apyvarta siekė 1,6 mln. eurų. Didžiausią apyvartą pasiekė prekyba Šiaulių banko akcijomis, kurių perleista už 384 tūkst. eurų, kaina augo 2,41 procento. „Ignitis Group“ akcijų perleista už 362 tūkst. eurų (+0,51 proc.). „Enefit Green“ (+0,31 proc.), ir „LHV Group“ (+0,57 proc.) atitinkamai perleista už 270 tūkst. ir 125 tūkst. eurų. „INDEXO“ (+2,2 proc.) pranešė, kad per metus pritraukta 25 tūkst. naujų klientų, o tai yra 45 proc. augimas. Pirmą šių metų pusmetį įmonės pajamos augo 50 proc. iki 1,039 mln. lyginant su 2021 metų, tuo pačiu laikotarpiu.