Dujų kaina biržoje vakar kilo iki 241 euro už megavatvalandę. Tai 6 proc. daugiau, negu ankstesnis 227,2 euro už megavatvalandę pikas (vertinant pagal uždarymo kainą), pasiektas kovo 7 d., kuomet kaina šovė aukštyn po Rusijos invazijos į Ukrainą.

Vartotojų pasitikėjimo indeksas Jungtinėje Karalystėje nukrito į visų laikų žemiausią lygį. Iš sudedamųjų jo dalių labiausiai suprastėjo gyventojų nuotaikos dėl savo asmeninių finansų būklės. Tai didžiąja dalimi lėmė į 40 metų aukštumas pakilusi infliacija.

Euro kursas JAV dolerio atžvilgiu smuktelėjo 0,91 proc., iki 1,009 dolerio už eurą. Keletas vakar pasisakiusių FED pareigūnų paneigė nuomonę, kad centrinis bankas artėja prie pinigų politikos griežtinimo ciklo pabaigos. Vienas jų, Sent Luiso FED banko vadovas J. Bullard'as užsiminė, kad artėjančiame rugsėjo mėn. posėdyje veikiausiai pasisakys už palūkanų normų padidinimą 75 baziniais punktais.

Vakar posėdžiavęs Norvegijos centrinis bankas, kaip ir prognozuota, padidino bazinę palūkanų normą 50 bazinių punktų, iki 1,75 procento. Norvegijos krona euro atžvilgiu pabrango 0,63 proc. – iki 9,82 kronos už eurą. „Norges Bank“ pinigų politikos komitetas užsiminė, kad dar kartą palūkanos bus padidintos rugsėjį.

Turkijos centrinis bankas netikėtai, nepaisydamas iki 80 proc. liepą pakilusios infliacijos, sumažino bazinę normą nuo 14 iki 13 procentų. Turkijos liros kursas JAV dolerio atžvilgiu smuktelėjo 0,59 proc., iki 18,06 lirų už dolerį.

JAV ir Europos indeksai, sumažėjus prekybos aktyvumui (apyvarta buvo 20 proc. mažesnė už pastarųjų 30 dienų vidurkį), šiek tiek ūgtelėjo („S&P 500“ +0,23 proc., „Stoxx Europe 600“ +0,39 procento).

Šįryt Azijos šalių biržose 9 val. Lietuvos laiku Japonijos NIKKEI vertė buvo sumažėjusi 0,08 proc., Kinijos „Shanghai Composite“ 0,28 proc., Indijos „BSE 30“ 0,40 procento.

„Novaturo“ akcijų kaina nusirito po antrojo ketvirčio rezultatų paskelbimo. Vakar kelionių organizatoriui pranešus apie antrąjį ketvirtį patirtą nuostolį, akcijos atpigo 8,27 proc., iki 3,293 euro už akciją. Aktyviausiai prekiauta energetikos bendrovių akcijomis, kurių kainos šiek tiek sumažėjo („Enefit Green“ +0,21 proc., „Ignitis grupė“ -0,10 procento). „Merko Ehitus“ (+0,59 proc.) paskelbė apie sudarytą 3 mln. eurų (neskaičiuojant PVM) vertės statybų sutartį Norvegijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją