Prognozuojama, kad palūkanos bus keliamos dar 0,75 procento. Tokiu atveju bazinių palūkanų normų rėžis siektų 2,25-2,50 procento. Priminsime, kad birželio mėnesio infliacija viršijo analitikų lūkesčius ir siekė 9,1 proc., nedarbo lygis išlieka itin žemas (3,6 proc.). Be to, paskutinė centrinio banko narių komunikacija ir užuominos leidžia tikėtis būtent 0,75 proc. palūkanų pakėlimo.

Dėl mažėjančios pasiūlos dujų kaina sekančiam mėnesiui TTF prekybos taške vakar brango dar 14,75 proc. ir šiuo metu siekia 202,45 EUR už megavatvalandę (EUR/MWh). Situacija gamtinių dujų rinkoje išlieka įtempta, todėl sumažėjęs dujų tiekimas Europai gali ir toliau palaikyti itin aukštas dujų kainas.

JAV prezidentas J. Bidenas šiandien ketina pasikalbėti su Kinijos prezidentu Xi Jinpingu. Pagrindinė priežastis – suprastėję Kinijos ir JAV santykiai dėl Taivano. Tai būtų pirmas prezidentų pokalbis po kovo mėnesio.

Baltijos biržoje vakarykštė prekybos sesija buvo aktyviausia per liepą (pasiekta 2 mln. eurų apyvarta). OMXB indekso reikšmė koregavosi 0,63 procento. Šiaulių banko (-3,63 proc., apyvarta 872 tūkst. eurų) ir „Ignitis grupės“ (-0,33 proc., apyvarta 363 tūkst. eurų) akcijų prekyba sudarė daugiau nei pusę visos Baltijos biržos apyvartos. „LHV Group“ (-0,82 proc.) ir „Enefit Green“ (+0,45 proc.) akcijų perleista atitinkamai už 171 tūkst. ir 158 tūkst. eurų. Žvelgiant bendrai, rinkos dalyviai laukia bendrovių 6 mėnesių veiklos rezultatų. Iš svarbesnių bendrovių, liepos 29 dieną rezultatus skelbs Šiaulių bankas ir „Talinna Vessi“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją