Stoxx Europe 600“ penktadienį pakilo 2,62 proc., „S&P 500“ 3,06 proc., NASDAQ 3,34 procento. „S&P 500“ tai didžiausias teigiamas pokytis nuo 2020 m. gegužės. Mičigano universiteto infliacijos lūkesčių indeksas kiek atsitraukė iš 14 m. aukštumų. Naujų namų pardavimai gegužę JAV gerokai viršijo prognozes (696 tūkst., „Bloomberg“ prognozių mediana 590 tūkstančių). FED Sent Luiso banko vadovas J. Bullard‘as pareiškė, kad rinkos dalyvių baimės dėl galimai artėjančios recesijos JAV yra perdėtos.

Vario kaina, ketvirtadienį nukritusi daugiau, negu 4 proc., vakar smuktelėjo dar 0,33 procento. Gali būti, kad antrasis 2022 m. ketvirtis pramoniniams metalams bus blogiausias nuo pasaulinės finansų krizės 2008-aisiais. Kainų kritimą didžiąja dalimi lemia investuotojų susirūpinimas pasaulio ekonomikos perspektyvomis.

Rusija vakar nesumokėjo apie 100 mln. JAV dolerių palūkanų už išleistas obligacijas ir pirmą kartą per pastarąjį šimtmetį neįvykdė savo skolinių įsipareigojimų užsienio valiuta. Į susitikimą susirinkusios G7 grupės šalys įsipareigojo toliau remti Ukrainą ir apsvarstė priemones dėl kainų lubų iš Rusijai importuojamai naftai nustatymo. JAV, Kanada ir Jungtinė Karalystė uždraudė aukso importą iš Rusijos.

Azijos šalių biržose Japonijos NIKKEI šįryt 8.45 val. Lietuvos laiku buvo pakilęs 1,43 proc., Honkongo „Hang Seng“ 2,17 proc., Indijos „BSE 30“ 0,97 procento. Europos Sąjungos diplomatijos vadovas J. Borrell’is informavo, kad artimiausiomis dienomis turėtų prasidėti derybos dėl 2015 m. JAV ir Irano susitarimo dėl branduolinio ginklo atnaujinimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją