Europos bendrovių akcijų „Stoxx Europe 600“ pirmą kartą nuo birželio pradžios kilo trečią prekybos sesiją iš eilės (+0,35 procento). JAV prezidento administracija ketina kreiptis į Kongresą su siūlymu kuriam laikui panaikinti mokesčius kurui ir taip paremti vartojimą.

Didžiausią Italijos valdančiosios koalicijos „Penkių žvaigždžių“ partiją paliko dabartinis šalies užsienio reikalų ministras L. Di Maio. To priežastis – vyriausybės atsisakymas tiekti karinę paramą Ukrainai. Spėjama, kad L. Di Maio kurs naują politinę jėgą.

Šiandien bus paskelbti gegužės mėn. infliacijos Jungtinėje Karalystėje duomenys. Prognozuojama, kad kainos augo 9,1 proc. metiniu tempu, atmetus maisto ir energetikos elementus – 0,6 procento. „Bloomberg Economics“ prognozuoja, kad kainų augimo tempas šalyje piką turėtų pasiekti spalį.

Šiandien ir rytoj į JAV įstatymų leidėjų klausimus atsakinės FED vadovas. Iš J. Powell'o tikimasi išgirsti daugiau informacijos dėl tolesnės kovos su rekordine infliacija ir dėl planų mažinti kiekybinio skatinimo metu supirktų vertybinių popierių balansą.

Šįryt 8.45 val. Lietuvos laiku Honkongo „Hang Seng“ akcijų indeksas buvo nukritęs 1,10 proc., Pietų Korėjos KOSPI 2,32 proc., Kinijos „Shanghai Composite“ 0,20 procento. „Brent“ tipo nafta atpigo 3,22 proc. (iki 110,96 JAV dolerio už barelį).

Baltijos šalių biržos – be krypties. OMXB indekso vertė vakar sumažėjo 0,13 proc., per tris biržas akcijų perleista už 1,2 mln. eurų. Aktyviausiai prekiauta „Enefit Green“ akcijomis (+0,63 proc.), tarp bent 20 tūkst. eurų prekybos apyvartą pasiekusių bendrovių didesnių, negu 1 proc. kainos pokyčių nepasitaikė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją