Obligacijų turto klasėje toliau stebima pakankamai aiški kryptis – pajamingumai nuosekliai kyla. Vokietijos obligacijų pajamingumai, sausio mėnesį dar neigiamą grąžą (-0,17 proc.) generavusios 10 metų trukmės obligacijos, šiuo metu obligacijų turėtojams leidžia tikėtis maždaug 1,3 proc. metinio pajamingumo.

JAV 10 metų pajamingumas nuo metų pradžios pakilo maždaug 1,5 proc. ir šiuo metu siekia 3 procentus. Bendrai obligacijos pinga, o pajamingumai auga dėl paskutiniu metu itin aukštų infliacijos rodiklių ir lūkesčių, kad centriniai bankai greičiau nei manyta kels bazines palūkanų normas. Žvelgiant į priekį, energetinių išteklių situacija yra ypatingai svarbi infliacijos lūkesčių formavimosi etape, pavyzdžiui „Bloomberg commodity spot“ žaliavų indeksas pasiekė visų laikų aukščiausią tašką.

Taip pat rinka laukia aiškios komunikacijos iš didžiausių pasaulio centrinių bankų dėl infliacijos lūkesčių. Jau rytoj rinkos dalyvių akiratyje bus ECB susitikimas ir spaudos konferencija, kurios metu rinkos dalyviai sieks suprasti, 25 ar 50 bazinių punktų palūkanų normos pakėlimo galima tikėtis liepą.

Tuo tarpu palūkanų normą (0,5 proc. iki 4,9 procento) jau antrą kartą iš eilės vakar kėlė Indijos centrinis bankas, taip prisijungdamas prie daugiau nei 50-ies šalių centrinių bankų, kurie palūkanas šiais metais per kartą kėlė bent 0,5 proc. („half-point rate hike club“).

Azijos biržose šįryt Japonijos NIKKEI kilo 0,99 proc., Honkongo „Hang Seng“ (+1,91 proc.) į viršų tempė technologijų sektorius. Prekyba Baltijos šalių biržoje buvo pasyvi. Sudaryta sandorių už 1,76 mln. eurų, OMXB kilo 0,25 procento. Aktyviausiai prekiauta (475 sandoriai) ir didžiausią apyvartą (585 tūkst. EUR) pasiekė prekyba „Enefit Green“ akcijomis (-0,91 proc.). Vilniuje aktyviai prekiauta „Igničio grupės“ (+0,65 proc., apyvarta 220 tūkst. EUR) ir Šiaulių banko akcijomis (+0,17 proc., ir 191 tūkst. eurų).