Taip pat manoma, kad JAV centrinis bankas pateiks informacijos apie savo planus sumažinti balanse esančių vertybinių popierių kiekį. FED turbūt pradės tai daryti jau gegužės mėnesį. „S&P 500“ akcijų indeksas vakar pakilo 0,48 proc., pirkėjai viršų paėmė ir Europoje („Stoxx Europe 600“ +0,53 procento). Panašu, kad greitai imtis rimtų priemonių prieš smarkiai išaugusią infliaciją pradės ir ECB. Vakar banko vykdančiosios tarybos narė I. Schnabel pareiškė, kad palūkanų normų didinimo galima laukti jau liepą. JAV prezidentas paprašė Kongreso greitai patvirtinti pasiūlytą 33 mlrd. JAV dolerių paramos paketą Ukrainai.

Bendrovėms toliau skelbiant ketvirčio rezultatus, pavežėjimo paslaugas teikiančios „Lyft“ akcijų kaina po-prekybinės sesijos metu nusirito beveik 26 proc., investuotojams nusivylus pateiktomis gairėmis dėl ateities rezultatų. AMD akcijų kaina irgi jau pasibaigus prekybos sesijai pakilo 6,77 procento. Iš bendrovės komentarų ir pardavimų planų galima spręsti, kad mikroschemų deficito problema nebėra tokia aštri, kaip anksčiau. „AirBnB“ akcijos pabrango 5,69 procento.

Azijos šalių biržose šįryt dauguma indeksų krenta. Didžiausiais neigiamais pokyčiais išsiskiria technologijų sektoriaus bendrovių akcijos. Investuotojus neramina pasirodžiusi žinia, kad JAV Vertybinių popierių ir biržų komisija pradėjo tyrimą dėl chaotiško „Didi“ debiuto 2021-aisiais Niujorko akcijų biržoje. Bendrovė tuomet pritraukė 4,4 mlrd. JAV dolerių investicijų, bet netrukus po to akcijų kaina smigo žemyn dėl Kinijos pareigūnų pradėto tyrimo dėl duomenų saugumo pažeidimų. Honkongo „Hang Seng“ 8.45 val. Lietuvos laiku buvo nukritęs 1,21 proc., Indijos „BSE 30“ 0,71 proc., Pietų Korėjos KOSPI 0,41 procento.

Baltijos šalių biržose aiškios krypties neatsirado (OMXB +0,22 procento). Aktyviausiais prekiauta Šiaulių banko akcijomis (+0,50 proc., akcijų perleista už 348,2 tūkst. eurų). Tarp 100 tūkst. eurų prekybos apyvartą viršijusių bendrovių didžiausiu kainos pokyčiu išsiskyrė estų mažmenininkė „Tallinna Kaubamaja Grupp“ (+1,54 proc., iki 10,58 euro už akciją). „Tallink Grupp“ (+0,17 proc.) pranešė, kad vyriausybėms atšaukus daugumą su „Covid-19“ susijusių ribojimų, balandžio mėn. keleivių skaičius, palyginti su 2021 m. balandžiu, išaugo 4,5 karto. Pergabentų krovinių vienetų skaičius padidėjo 14,9 procento.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją