Susitarimas pasiektas po keletą savaičių trukusių derybų, „Twitter“ trauksis iš biržos ir taps privačia bendrove. Tiesa, jos akcijų kaina vakar pakilo 5,66 proc. (iki 51,70 JAV dolerių už akciją), bet nepasiekė oficialaus siūlymo kainos (54,20 JAV dolerių). Į JAV akcijų biržas grižo optimistinės nuotaikos – „S&P 500“ buvo nukritęs beveik visą prekybos sesiją, bet jos pabaigoje ūgtelėjo (+0,57 proc.), pakilo ir technologijų sektoriaus NASDAQ (+1,29 procento). Draudimosi nuo akcijų rinkos nuosmukių kaina toliau kyla – JAV akcijų indeksų pardavimo opcionų premijos pasiekė aukščiausią lygį per pastaruosius du metus.

Dauguma Azijos šalių akcijų indeksų šįryt kyla. Kinijos „Shanghai Composite“ indeksas, vakar nukritęs 5,13 proc. iškilus grėsmei, kad dėl naujų „Covid-19“ protrūkių karantinas gali būti įvestas ir Pekine, 8.30 val. Lietuvos laiku šiek tiek atsitiesė (+0,59 procento). Rinkos dalyvius nudžiugino žinia, kad Kinijos centrinis bankas pažadėjo labiau remti ekonomiką, ypač pramonės sektorių ir smulkų verslą. Honkongo „Hang Seng“ pakilo 1,47 proc., Indijos „BSE 30“ 1,09 procento.

Brent“ tipo naftos kaina po vakarykščio 4,06 proc. nuosmukio pakilo 1,15 proc. (iki 103,50 JAV dolerių už barelį). Londono ekonomikos mokyklos atlikta analizė parodė, kad po „Brexit“ importas į Jungtinę Karalystę iš ES susitraukė 25 procento.

Baltijos šalių biržose viršų paėmė pardavėjai, OMXB indeksas smuktelėjo ketvirtą kartą per pastarąsias penkias prekybos sesiją (-0,85 procento). Didžiausią apyvartą pasiekė prekyba „LHV Group“ akcijomis, kurių perleista už 635,3 tūkst. eurų, kaina smuktelėjo 1,95 proc. (iki 40,20 euro už akciją). Šiaulių banko akcijos atpigo 1,14 proc., „Ignitis grupės“ 1,08 procento. Šiaulių bankas pranešė, kad veiklą pradeda naujai įsteigtas 275 mln. eurų daugiabučių namų modernizavimo fondas. Rytoj pirmojo 2022 m. ketvirčio rezultatus paskelbs „Telia Lietuva“, „Apranga“ ir „Harju Elekter“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją