2022-aisiais tikimasi 3,2 proc. pasaulio BVP augimo – 0,9 proc. punkto mažiau, negu prognozuota sausį ir 2,5 proc. punkto mažiau, negu 2021-aisiais. Vyriausioji ekonomistė C. Reinhart pažymėjo, kad prognozes gaubia didelis neapibrėžtumas ir jų korekcija į blogąją pusę yra smarkiai tikėtina. FED Sent Luiso banko prezidentas vadovas J. Bullard’as pareiškė, kad iki metų pabaigos bazinė palūkanų norma turėtų būti pakelta iki 3,50 proc., o didinti ją prireikus galima būtų ir 75 baziniais punktais per kartą.

„Deloitte“ atlikta apklausa rodo, kad 98 proc. Jungtinės Karalystės bendrovių tikisi didelio veiklos kaštų augimo 2022-aisiais, 75 proc. mano, kad net praėjus dvejiems metams infliacija bus didesnė už Anglijos banko tikslą – apie 2,5 procento.

Po ilgojo savaitgalio atsidariusiose JAV akcijų biržose aiškios krypties vakar neatsirado („S&P 500“ -0,02 procento). Artimiausiomis dienomis įsibėgės pirmojo ketvirčio finansinių rezultatų skelbimo sezonas.

Japonijos jena šįryt 8.30 val. Lietuvos laiku JAV dolerio atžvilgiu buvo atpigusi 0,87 proc. (iki 128,10 jenų už dolerį), šalies finansų ministrui užsiminus apie teigiamą silpnos valiutos poveikį ekonomikai. Tai trylikta prekybos sesija iš eilės, kuomet jena pinga. Taip ilgai trunkančio jenos nuosmukio nebuvo pusę šimtmečio. Azijos akcijų biržose šįryt indeksų kryptys išsiskyrė – Japonijos NIKKEI +0,67 proc., Honkongo „Hang Seng“ -2,08 proc., Pietų Korėjos KOSPI +0,91 procento. Kinijos centrinis bankas pranešė apie ketinimą sudaryti geresnes kreditavimo sąlygas šalies ekonomikai susiduriant su naujais „Covid-19“ protrūkiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją