Per dieną fiksuojamų naujų atvejų skaičius Šanchajuje pasiekė rekordinį lygį, valdžia sustiprino karantino sąlygas ir liepė gyventojams likti namuose. Jei apribojimai užsitęstų, tai neigiamai paveiktų ekonomikos augimą ir susilpnintų paklausą energetiniams resursams.

Nafta pinga ir dėl stiprėjančių vilčių, kad Ukrainos ir Rusijos taikos derybose gali būti pasiekta apčiuopiamų rezultatų. „Brent“ tipo naftos kaina vakar nukrito 6,77 proc., šįryt 8.30 val. Lietuvos laiku dar 1,01 proc. – iki 111,34 JAV dolerio už barelį.

Akcijų rinkoje vyravo pozityvios nuotaikos – JAV „S&P 500“ pakilo 0,71 proc., Vokietijos DAX 0,78 proc., Prancūzijos „CAC 40“ 0,54 procento. JAV Iždo departamentas paskelbė planą kaip surinkti 2,5 trilijono JAV dolerių papildomų mokesčių iš didžiausias pajamas gaunančių individų ir korporacijų, bet jį remia ne visi Demokratų partijos nariai, todėl įstatymo priėmimas bent kol kas yra mažai tikėtinas. JAV teisingumo departamentas parėmė antimonopolinį įstatymą, kuris užkirstų kelią „Amazon“, „Google“ ir kitoms technologijų sektoriaus bendrovėms savo platformose sudaryti išskirtines sąlygas reklamuoti savo pačių produktus ir paslaugas.

Tesla“ akcijų kaina šoktelėjo 8,03 proc. po žinios apie planuojamą akcijų padalinimą.

Rusijos elektroninių komunikacijų asociacija paskelbė, kad šalį paliko 70 tūkst. technologijų sektoriaus darbuotojų, o artimiausiu metu į kitas šalis turėtų išvažiuoti dar 100 tūkstančių. Tai 13 proc. visos technologijų sektoriaus, sudarančio apie 5 proc. BVP, darbo jėgos.

Baltijos šalių biržose viršų paėmė pardavėjai – OMXB indeksas vakar smuktelėjo 0,41 proc., tai tik antras neigiamas pokytis per pastarąsias 12 prekybos sesijų. Didžiausiais kainų pokyčiais tarp 100 tūkst. eurų prekybos apyvartą pasiekusių bendrovių išsiskyrė „Ignitis grupė“ (-1,08 proc.), „LHV Group“ (-1,22 proc.) ir „Tallinna Sadam“ (+1,08 procento).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją