Vakar „Brent“ tipo nafta atpigo 6,54 proc. – iki 99,91 JAV dolerių už barelį. Jungtinės Karalystės premjeras B. Johnson'as pradėjo savo vizitą Jungtiniuose Arabų Emyratuose ir Saudo Arabijoje, kurio metu bandys įtikinti šias Persijos įlankos valstybes padidinti naftos gavybą ir taip stabilizuoti padėtį rinkoje, kurią sukrėtė Rusijos invazija į Ukrainą.

Šiandien 20 val. Lietuvos laiku pinigų politikos sprendimus skelbs FED – neabejojama, kad palūkanų normų intervalas bus padidintas iki 0,25-0,50 procento. Rinkos dalyvius ypač domina, kaip pakis Federalinio atvirosios rinkos komiteto narių prognozių grafikas. Sprendžiant iš palūkanų normų ateities sandorių, iki metų pabaigos tikimasi septynių palūkanų normų padidinimų. Vakar paskelbtas Niujorko valstijos kovo mėn. pramonės sektoriaus indeksas buvo gerokai prastesnis, negu prognozuota, o vasario gamintojų kainų indekso metinis tempas, kaip ir tikėtasi, siekė 10,0 procentų. JAV akcijų indeksai ūgtelėjo po tris prekybos sesijas iš eilės užtrukusio išpardavimo („S&P 500“ +2,14 proc., „Dow Jones“ +1,82 procento).

Vokietijos ZEW instituto dabartinės ekonominės situacijos kovo mėn. indeksas daugmaž atitiko prognozes, bet ateities lūkesčių rodiklis smuko iki žemiausio lygio nuo koronaviruso pandemijos proveržio2020 m. kovą.

Po pranešimo apie Kinijos valdžios planą stabilizuoti padėtį akcijų rinkoje, kuris apima ir užsienio biržose listinguotas kiniškų bendrovių akcijas, Azijoje šįryt dauguma indeksų kyla. 8.45 val. Lietuvos laiku Japonijos NIKKEI buvo pakilęs 1,64 proc., Kinijos „Shanghai Composite“ 3,32 proc., Honkongo „Hang Seng“ – net 8,07 procento.

OMXB indeksas kilo trečią prekybos sesiją iš eilės (+0,71 procento). Didžiausiu teigiamu kainos pokyčiu išsiskyrė „Coop Pank“ (+5,80 proc.), didžiausią prekybos apyvartą pasiekė „LHV Group“ (+0,52 proc.) ir Šiaulių bankas (+0,63 procento). Kelionių organizatorius „Novaturas“ (+0,29 proc.) pranešė, kad vasarį buvo aptarnauta 11,5 tūkst. klientų, o grupės pajamos siekė 9,4 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją