Biržą valdantis Rusijos centrinis bankas pranešė nusprendęs, kad prekyba kol kas nebus atnaujinta, išskyrus rublių pirkimo operacijas.

Akcijų rinka išlieka uždaryta nuo pirmadienio, kai Rusijos centrinis bankas paskelbė, kad kai kurios prekybos operacijos apribotos iki šeštadienio, kovo 5 dienos.

Vakarų šalims patvirtinus didelės apimties ekonomines sankcijas Rusijai dėl praėjusią savaitę prasidėjusios invazijos į provakarietišką kaimynę Ukrainą, rublio kursas smuko.

Trečiadienį artėjant popietei rublio ir JAV dolerio kursas siekė maždaug 109 rublius už vieną JAV dolerį ir 119 rublių už eurą.

Rusijos ekonomika patyrė rimtą smūgį“, – pripažino Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas, bet tvirtino, kad „mes vis dar stovime“.

Rusijos naujienų agentūros pranešė, kad tarp papildomų priemonių ekonomikai ir valiutos kursui skatinti yra draudimas užsienio investuotojams parduoti Rusijos akcijas arba atsiimti lėšas iš finansų rinkų.

O dieną prieš tai buvo įvestas draudimas keliautojams iš šalies išsivežti daugiau nei 10 tūkst. JAV dolerių grynųjų.

Rusijos finansų ministerija pareiškė svarstanti pardavimų arba pridėtinės vertės mokesčio, taikomo privačių asmenų perkamam auksui, panaikinimą.

Vakarų sankcijų akivaizdoje didžiausias Rusijos skolintojas „Sberbank“ pareiškė pasitraukiantis iš Europos rinkos.

Tuo metu Rusijos metalų ir kasybos bendrovė „Severstal“ pranešė stabdanti tiekimą į Europą.

Vokietijos logistikos milžinė DHL stabdo siuntų pristatymą į Ukrainą ir iš jos, taip pat į Rusiją.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Dalintis
Nuomonės