Kol kas juos paskelbė 198 „S&P 500” indeksą sudarančių kompanijų. Tarp jų 68,5 proc. viršijo pajamų prognozes ir 75,6 proc. uždirbo daugiau pelno, negu prognozuota. „Google“ valdančios „Alphabet“ akcijų kaina po-prekybinės sesijos metu pašoko 9,29 proc., bendrovei pranešus apie gerokai lūkesčius viršijusias pajamas iš internetinių reklamų. Be to, „Alphabet“ planuoja akcijų padalinimą santykiu 20:1 tam, kad jas įsigyti būtų lengviau mažmeniniams investuotojams (šiuo metu akcijų kaina viršija 3000 JAV dolerių).

„Paypal“ akcijos irgi jau pasibaigus prekybai atpigo beveik 18 proc. dėl investuotojus nuvylusio pajamų augimo. AMD akcijų kaina šoktelėjo daugiau, negu 10 proc., bendrovei paskelbus optimistinę prognozę dėl paklausos jos gaminamai produkcijai 2022-aisiais ir planus padidinti rinkos dalį. „Starbucks“ akcijos atpigo 0,86 proc. dėl mažesnio, negu tikėtasi pelno ir bendrovei užsiminus apie sudėtingą situaciją darbo rinkoje, dėl kurios sunku rasti darbuotojų. „General Motors“ (+2,54 proc.) pranešė, kad mikroshemų deficito krizė 2022-aisiais turėtų sumažėti, bet beveik nepakeitė pajamų ir pelno prognozių. „Sony“ (+4,93 proc.) padidino savo metinę pajamų prognozę, didele dalimi dėl labai gerų naujojo filmo apie „Žmogų vorą“ rezultatų.

Šiandien posėdžiauti susirinks OPEC+ šalys, manoma, kad bus sutarta naftos gavybą padidinti dar 400 tūkst. barelių per dieną. Nors gavybos kvota buvo padidinta ir anksčiau, OPEC+ šalims kol kas sunkiai sekasi ją įgyvendinti dėl neramumų Libijoje.

Šiandien 12 val. Lietuvos laiku bus paskelbti sausio mėn. infliacijos euro zonoje duomenys – prognozuojama, kad metinis kainų augimo tempas nuo 5,0 proc. gruodį sulėtėjo iki 4,4 proc., atmetus maisto ir energetikos elementus – nuo 2,6 iki 1,9 procento.

Baltijos šalių biržose vyravo optimistinės nuotaikos – OMXB indeksas kilo trečią prekybos sesiją iš eilės (+1,69 procento). Aktyviausiai prekiauta „Enefit Green“ (+2,44 proc.), „LHV Group“ (+2,87 proc.) ir Šiaulių banko (+1,32 proc.) akcijomis. Didžiausiais teigiamais kainos pokyčiais išsiskyrė „Tallink Grupp“ (+3,67 proc.) ir „Coop Pank“ (+3,45 procento). „EfTEN Real Estate Fund III“ (+2,18 proc.) pranešė, kad ketvirtą 2021 m. ketvirtį, palyginus su tuo pačiu 2020 m. laikotarpiu, veiklos pelnas išaugo nuo 3 iki 6,7 mln. eurų. „Aprangos“ apyvarta sausio mėn. siekė 17,8 mln. eurų – 2,7 karto daugiau, negu 2021 m. sausį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją