Vakar spaudos konferencijoje kalbėjęs JAV prezidentas pažymėjo manantis, kad Rusija greičiausiai įsiverš į Ukrainą, bet karinė operacija nebus plataus masto invazija. J. Biden'as dar kartą pakartojo, kad tokiu atveju būtų pritaikytos ekonominės sankcijos. Rusijos rublis nuo metų pradžios JAV dolerio atžvilgiu yra atpigęs apie 2 proc. – daugiausiai tarp besivystančių šalių valiutų.

Pastaruoju metu gerokai ūgtelėjo ir Rusijos vyriausybės vertybinių popierių pajamingumai (eurais denominuotų 10-ies m. obligacijų pajamingumas nuo sausio pradžios išaugo nuo 1,9 iki 2,5 procento). J. Biden‘as taip pat pareiškė, kad kol kas neketina panaikinti ar sumažinti Kinijai taikomų importo tarifų.

Aukso kaina vakar pakilo 1,48 proc. ir priart ėjo prie dviejų mėn. aukštumų (1840,54 JAV dolerių už Trojos unciją). „Brent“ tipo nafta brango ketvirtą prekybos sesiją iš eilės (+1,06 proc., iki 88,44 JAV dolerio už barelį).

JAV „S&P 500“ akcijų indeksas vakar nukrito 0,97 proc., Europos „Stoxx Europe 600“ pakilo 0,23 procento. „S&P 500“ pirmą kartą nuo spalio mėn. nukrito žemiau pastarųjų 100 dienų vidurkio. Technologijų sektoriaus NASDAQ nuo lapkritį pasiekto rekordinio lygio yra nukritęs apie 10 procentų. Teigiamais akcijų kainų pokyčiais išsiskyrė apie pagerintą pelningumo rodiklių prognozę paskelbęs JAV bankas „Morgan Stanley“ (+1,83 proc.) ir optimistinę pardavimų prognozę paskelbusi „Procter & Gamble“ (+3,36 procento).

Šiandien posėdžiaus Turkijos centrinis bankas, manoma, kad šalyje smarkiai išaugus infliacijai, palūkanos mažinamos š į kartą nebus. Veiksmų šiandienos posėdyje nesitikima ir iš Norvegijos centrinio banko.

ECB paviešins gruodžio 16 d. susitikimo protokolą.

Baltijos šalių biržose vyravo pardavėjai. Aktyviausiai prekiauta energetikos bendrovių (Enefit Green“ -1,86 proc., „Ignitis grupė“ -0,47 proc.) ir bankų (Šiaulių bankas -1,16 proc., „LHV Group“ -1,03 proc.) akcijomis. Teigiamu pokyčiu tarp bent 50 t ūkst. eurų prekybos apyvartą pasiekusių bendrovių išsiskyrė tik „Apranga“ (+0,47 procento).

Šiandien pirmoji ketvirtojo ketvirčio ir 2021 m. rezultatus paskelbs estų mažmenininkė „Tallinna Kaubamaja Grupp“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)