FED Sent Luiso banko prezidentas J. Bullard pareiškė, kad bazinė palūkanų norma gali būti padidinta jau kovo mėn. posėdyje, o tolesni centrinio banko veiksmai priklausys nuo kainų augimo dinamikos. Šiandien bus paskelbta daug svarbių JAV darbo rinkos duomenų. Prognozuojama, kad gruodį šalyje buvo sukurta 447 tūkst. darbo vietų, o nedarbo lygis nukrito nuo 4,2 iki 4,1 procento. Taip pat bus paskelbti euro zonos gruodžio mėn. infliacijos duomenys (prognozės – 4,8 proc. vartotojų kainų indeksas ir 2,5 proc. bazinė infliacija). Tarp kitų svarbių duomenų – Vokietijos ir Prancūzijos lapkričio mėn. pramonės sektoriaus augimo rodikliai.

Brent“ tipo naftos kaina šįryt kyla penktą prekybos sesiją iš eilės (9 val. Lietuvos laiku +0,98 proc., iki 82,79 JAV dolerio už barelį). Neįprastai žemos temperatūros Kanadoje ir šiaurinėje JAV dalyje apsunkino naftos tiekimą, o Kazachstane dėl šalį apėmusios protestų bangos sumažėjo gavyba iš didžiausio naftos telkinio.

Bitkoino kaina nukrito dar 3,78 proc., iki 41492,26 JAV dolerių –žemiausio lygio nuo rugsėjo mėn.

Azijos šalių akcijų biržose šįryt Honkongo Hang Seng ūgtelėjo 1,48 proc., Pietų Korėjos KOSPI 1,18 proc., Kinijos „Shanghai Composite“ nukrito 0,22 procento.

Baltijos šalių biržose dominavo pardavėjai. OMXB indeksas smuktelėjo 0,74 proc. – tai pirmas neigiamas pokytis per pastarąsias septynias prekybos sesijas. Didžiausiais neigiamais pokyčiais tarp 100 tūkst. eurų prekybos apyvartą viršijusių bendrovių išsiskyrė „Tallinna Sadam“ (-2,25 proc.,), „Apranga“ (-1,46 proc.), „LHV Group“ (-1,34 proc.) ir „Enefit Green“ (-1,21 procento).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją