Investuotojams viliantis, kad ekonomikos atsigavimo nesustabdys naujos koronaviruso atmainos, akcijų biržose vakar vyravo optimistinės nuotaikos – Europos bendrovių akcijų „Stoxx Europe 600“ pakilo 0,92 proc., JAV „S&P 500“ 1,02 procento.

Turkijos liros kursas vakar kilo trečią prekybos sesiją iš eilės – JAV dolerio atžvilgiu lira pabrango 3,59 proc., iki 12,04 lirų už dolerį. Paskelbti duomenys rodo, kad Turkijos užsienio valiutos rezervai sumažėjo 5,9 mlrd. JAV dolerių. Tai reiškia, kad pastarąsias tris prekybos sesijas vykęs liros ralis, kurio metu Turkijos valiuta pabrango daugiau, negu 35 proc., nemaža dalimi buvo nulemtas centrinio banko intervencijų į valiutų rinką.

Lapkritį daugelyje šalių fiksuojami dviženkliai gamintojų kainų pokyčiai. Lapkričio mėn. gamintojų kainų indekso metinis rodiklis Ispanijoje siekė 33,1 proc., Prancūzijoje 17,4 proc., Rusijoje – 29,2 procento.

Šiandien bus paskelbti JAV naujai užregistruotų bedarbių, gyventojų pajamų ir ilgalaikio vartojimo prekių užsakymų duomenys bei Mičigano universiteto vartotojų pasitikėjimo indeksas.

Azijos šalių biržose šįryt dauguma indeksų kyla – 8.45 val. Lietuvos laiku Japonijos NIKKEI +0,83 proc., Kinijos „Shanghai Composite“ +0,51 proc., Indijos „BSE 30“ +0,62 procento. „Tencent“ akcijų kaina pakilo 4,33 proc., paaiškėjus, kad bendrovė išdalins dalį sau priklausančių elektroninės prekybos milžinės „JD.com“ (-7,23 proc.) akcijų kaip dividendus.

Į Baltijos šalių biržas teigiamos nuotaikos iš Vakarų Europos nepersimetė – OMXB indekso vertė vakar sumažėjo 0,19 proc., bendra trijų biržų apyvarta siekė 1,9 mln. eurų. Šiaulių banko akcijų perleista už daugiau, negu 0,5 mln. eurų, kaina nepakito.

Invalda INVL“ pranešė, kad ketina didinti valdomą Šiaulių banko akcijų dalį. Bendrovė pranešė apie gruodžio 22 d. pasirašytą akcijų pirkimo-pardavimo sutartį su Europos Rekonstrukcijos ir plėtros banku (EBRD), kuria šalys sutarė, kad „Invalda INVL“ ne vėliau kaip iki 2024 m. gegužės 31 d. tiesiogiai ir/arba netiesiogiai iš EBDR įsigys 35,240,296 vnt. Šiaulių banko akcijų. Akcijos bus įsigyjamos atskirais etapais. Šalys sutarė, kad bazinė Šiaulių banko akcijų pirkimo – pardavimo kaina yra 0,633 euro už akciją ir ji mokėjimų metu bus perskaičiuojama atsižvelgiant į Šiaulių banko išmokamus dividendus ar kitus kapitalo pokyčius, bei 5 proc. metines palūkanas, skaičiuojamas nuo sutarties pasirašymo dienos. Šiuo metu „Invalda INVL“ kartu su dukterine bendrove „INVL Asset Management“ valdo 6,14 proc. Šiaulių banko akcijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją