Nuo gruodžio 6 dienos „First North“ užsienio akcijų prekybos sąraše bus prekiaujama dviejų Lenkijos rinkoje listinguojamų bendrovių „City Service“ ir „Inter RAO Lietuva“ akcijomis, teigiama „Nasdaq“ Baltijos biržų pranešime.

„Šis sąrašas dar labiau išplės prekybos ir investavimo galimybes Baltijos regiono investuotojams“, – pranešime sakė „Nasdaq“ Baltijos rinkos ir „Nasdaq“ Rygos biržos vadovė Daiga Auzina-Melalksne.

„First North“ užsienio akcijų prekybos sąrašas yra reguliuojamos rinkos statuso neturinti daugiašalė prekybos sistema, kurioje birža vykdo akcijų prekybą, tačiau šios akcijos nėra įtraukiamos į „Nasdaq“ Baltijos reguliuojamos rinkos sąrašus.

|Tikimės, kad narių iniciatyva instrumentų skaičius šiame sąraše didės, o investuotojams bus galimybė įsigyti šių vertybinių popierių vietos rinkoje“, – pranešime sakė „Nasdaq“ Vilniaus biržos prezidentas Saulius Malinauskas.

Narystei, prekybai finansinėmis priemonėmis ir atsiskaitymams „First North“ užsienio akcijų prekybos sąraše , kaip ir reguliuojamoje rinkoje, yra taikomos „Nasdaq „Baltijos narystės taisyklių nuostatos. „Nasdaq“ Baltijos biržos vykdo šio sąrašo prekybos priežiūrą, o emitentų priežiūra vykdoma tose rinkose, kuriose emitentai kreipėsi dėl listingavimo ar įtraukimo į prekybą.

„Nasdaq“ Vilniaus birža administruos „First North“ užsienio akcijų prekybos sąrašą. Šiuo metu į prekybą „First North“ užsienio akcijų sąraše galėtų būti įtraukiamos tik tos akcijos, kuriomis gali būti vykdomi atsiskaitymai „Nasdaq CSD SE“ centriniame vertybinių popierių depozitoriume.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją