Trečioji pagal dydį Azijos ekonomika šiais finansiniais metais, pasibaigsiančiais 2022 metų kovo mėnesį, planuoja pasiskolinti 12,05 trln. rupijų (161,87 mlrd. JAV dolerių) išplatindama obligacijas, rengdamasi įgyvendinti didžiulius investicinius planus ir paskatinti smarkiai nuo koronaviruso nukentėjusios šalies augimą.

Indijos premjeras Narendra Modi penktadienį teigė, kad naujoji schema „leis šalies ekonominėje pažangoje dalyvauti net mažiausiems investuotojams“.

„Smulkieji investuotojai bus užtikrinti, kad saugios investicijos atsipirks, o vyriausybė gaus išteklių, reikalingų infrastruktūros plėtrai ir naujos Indijos kūrimui“, – kalbėjo jis.

Išsivysčiusių ekonomikų vyriausybės jau seniai leidžia individualiems investuotojams investuoti į obligacijas, kurios paprastai siūlo mažesnę grąžą nei kitos investicijos, tačiau laikomos saugesnėmis.

Indija seka kitų besivystančių rinkų šalių, tokių kaip Brazilija, Filipinai ir Bangladešas, pavyzdžiu palengvindama visuomenei prieigą prie savo obligacijų rinkos.

Iki penktadienio individualūs investuotojai Indijoje galėjo pirkti vyriausybės obligacijas tik per investicinius fondus ir kitas netiesiogines priemones.

Dabar jie galės investuoti net tokias nedideles sumas kaip 10 tūkst. rupijų (134 JAV dolerių) tiesiogiai per sąskaitas centriniame banke.

Obligacijų ekspertai mano, kad tai yra esminis žingsnis prieš numatomą Indijos įsitraukimą į pasaulinius obligacijų indeksus kitų metų pradžioje, o tai turėtų padėti vyriausybei pritraukti daugiau lėšų iš užsienio investuotojų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją