Prieš metus tas pats gamtinių dujų kiekis kainavo 15 eurų, pasitinkant naujuosius – 19,1 euro, o dabar – daugiau 88 eurai, rodo Nyderlandų biržos duomenys. Vien šiemet kainos pokytis siekia apie 364 procentus daugiausiai tarp visų žaliavų.

Brangsta visa įmanoma energija: nafta šiemet pabrangusi 66 procentų, elektra Lietuvoje didmeninėje rinkoje, priklausomai nuo dienos, yra dvigubai ar net trigubai brangesnė. Netgi akmens anglys šiemet yra 244 procentais, arba pusketvirto karto brangesnės nei metų pradžioje.

Paskui energetiką šiemet jau brangsta dauguma kitų žaliavų, iš kurių gaminami įvairūs produktai, taip pat ir maistas.

„Delfi“ pateikia žaliavų kainų apžvalgą – kas ir kiek brango labiausiai, kurių žaliavų trūkumas dar šiemet gali sukelti Europoje verslų stabdymą ir darbuotojų atleidimus.  Kalbinti ekspertai pateikė prognozes, ko toliau tikėtis rinkose ir kaip prisitaiko verslas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)