Po-prekybinės sesijos metu „Snapchat“ programėlę valdančios „Snap“ akcijų kaina nusirito 21,45 proc., bendrovei įspėjus, kad dėl „Apple“ įvestų privatumo reikalavimų savo įrenginiuose ir pasiūlos grandinės sutrikimų poveikio internetinių reklamų verslui nukentės bendrovės pajamos. Jau pasibaigus prekybos sesijai gerokai smuktelėjo ir „Intel“ akcijų kaina (-8,75 proc.) – investuotojus nuvylė bendrovės ketvirtojo ketvirčio pajamų prognozė ir naujojo vadovo P. Gelsinger pastangos padaryti bendrovės produkciją konkurencingesnę kainos atžvilgiu, kas gali neigiamai atsiliepti pelningumui. FED uždraudė aukštas pareigas užimantiems pareigūnams prekiauti atskirų kompanijų akcijomis ir obligacijomis.

Europos šalių akcijų indeksai šiek tiek smuktelėjo (Vokietijos DAX -0,32 proc., Prancūzijos „CAC 40“ -0,29 proc., Didžiosios Britanijos „FTSE 100“ -0,45 procento). Šiandien bus paskelbti rugsėjo mėn. Jungtinės Karalystės mažmeninės prekybos rodikliai, taip pat Jungtinės Karalystės, Vokietijos, Prancūzijos ir visos euro zonos preliminarios spalio mėn. pramonės ir paslaugų sektoriaus PMI indeksų reikšmės.

Azijos akcijų biržose šįryt 8.45 val. Lietuvos laiku Japonijos NIKKEI buvo pakilęs 0,38 proc., Honkongo „Hang Seng“ 0,21 proc., Kinijos „Shanghai Composite“ smuktelėjo 0,11 procento. Kinijos nekilnojamojo turto vystytoja „Evergrande“ sugebėjo išmokėti 83,5 mln. JAV dolerių kuponą už vieną iš savo obligacijų ir taip laikinai išvengė bankroto.

Enefit Green“ biržoje debiutavo su trenksmu. Pirmąją prekybos sesiją bendrovės akcijų perleista už 11,7 mln. eurų, uždarymo kaina (3,49 euro už akciją) buvo 20,34 proc. didesnė už pirminio viešo akcijų siūlymo kainą (2,90 euro už akciją). Po pranešimo apie tikėtiną Elektros energijos perdavimo, skirstymo ir visuomeninio tiekimo paslaugų bei visuomeninės kainos viršutinės ribos nustatymo metodikos atnaujinimų poveikį „Ignitis grupės“ finansiniams rezultatams, bendrovės akcijų kaina pakilo 1,95 proc. (iki 20,90 euro už akciją). Daugumo kitų didžiausią prekybos apyvarta pasiekusių bendrovių akcijos pigo (Šiaulių banko 1,32 proc., „Tallinna Sadam“ -1,38 proc., „Tallinna Kaubamaja Grupp“ -1,31 procento).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją