Pasiūlymo laikotarpis tęsis iki spalio 14 dienos, o prekybą akcijomis pagrindiniame NASDAQ Talino vertybinių popierių biržos sąraše bendrovė tikisi pradėti spalio 21 dienos.

Pirminio viešo siūlymo (IPO) dydis Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje sudarys iki 115 mln. eurų: „Enefit Green“ išleis naujų akcijų už ne daugiau kaip 100 mln. eurų, o jos motininė įmonė „Eesti Energia“ parduos esamų akcijų už ne didesnę nei 15 mln. eurų sumą. Pagal šį scenarijų investuotojams būtų pasiūlyta iki 17,3 proc. visų „Enefit Green“ akcijų.

Visgi IPO metu esamų akcijų pasiūlos kiekis gali būti padidintas iki 60 mln. eurų. Tokiu atveju investuotojams iš viso būtų pasiūlyta iki 26,4 proc. visų „Enefit Green“ akcijų už sumą siekiančią iki 175 mln. eurų, teigiama bendrovės pranešime.

Pasak įmonės, šio IPO metu siekiama surinkti maždaug 100 milijonų eurų dabartiniams ir būsimiems „Enefit Green“ projektams finansuoti. Pagrindinis IPO tikslas – gautas pajamas panaudoti vystant vėjo ir saulės jėgainių parkus (tikimasi, kad bendra jų galia artimiausioje ateityje pasieks iki 600 megavatų (MW).

„Enefit Green“ akcijų siūlymas prasideda spalio 5 dieną 10 val. ir baigiasi spalio 14 dieną 14 val. Talino laiku. Siūlymo rezultatus ir informaciją apie akcijų paskirstymą bendrovė planuoja paskelbti spalio 15 dieną.

Tikimasi, kad pirmoji prekybos akcijomis diena Nasdaq Talino vertybinių popierių biržoje bus spalio 21 diena.

Estijos mažmeniniai investuotojai, norintys įsigyti „Enefit Green“ akcijas, turėtų kreiptis į „Swedbank“ arba „LHV Pank“ ar kitą sąskaitų operatorių, kuris tvarko jų vertybinių popierių sąskaitą Estijos vertybinių popierių registre, ir pasiūlymo laikotarpiu pateikti paraišką dėl akcijų vadovaujantis prospektu.

Latvijos ir Lietuvos mažmeniniai investuotojai, norintys įsigyti „Enefit Green“ akcijų, turėtų kreiptis į finansų įstaigą, kuri yra „Nasdaq Tallinn“ narė bei kuri tvarko jų vertybinių popierių sąskaitas, ir vadovaujantis prospektu pasiūlymo laikotarpiu pateikti finansų įstaigai priimtinos formos paraišką.

Pasiūlymo kaina svyruoja nuo 2,45 iki 3,15 euro. Vykstant mažmeniniam siūlymui pavedimai pirkti turėtų būti pateikiami už aukščiausią intervalo kainą, t. y. 3,15 EUR už akciją. Galutinė pasiūlymo kaina bus nustatyta per atskirą procesą (book-building process) ir bus vienoda tiek mažmeniniams, tiek instituciniams investuotojams.

IPO organizuoja „Citigroup Global Markets Europe AG“, „Nordea Bank“ ir „Swedbank“. Pagrindinis mažmeninės prekybos siūlymo organizatorius yra „Swedbank“, o pardavimų agentas – „LHV Pank“.

„Enefit Green“ teisiniai patarėjai yra kontoros „Cleary Gottlieb Steen Hamilton“ ir „Ellex Raidla“, bankų teisiniai patarėjai – „Shearman & Sterling“ ir „Sorainen“, komunikacijos patarėjas – „Agenda PR“.

„Enefit Green“ ir „Eesti Energia“ nustatė standartinį 180 dienų trukmės apribojimų stambiausiems akcininkams laikotarpį.

„Enefit Green“ Estijoje, Lietuvoje, Latvijoje ir Lenkijoje valdo 22 vėjo jėgainių parkus, 38 saulės elektrines, keturias kogeneracinės jėgaines, granulių gamyklą bei vieną hidroelektrinę.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją