Bendras didžiausių regiono įmonių akcijų indeksas „Stoxx Europe 600“ sesijos pradžioje paūgėjo 1 proc. iki 467,85 punkto.

Didžiosios Britanijos FTSE 100 paaugo 0,5 proc., Vokietijos DAX – 1 proc., Prancūzijos CAC 40 – 0,9 proc., o Ispanijos IBEX 35 ir Italijos FTSE MIB – po 1 procentą.

Anglijos bankas rugsėjo mėnesio posėdžio rezultatus paskelbs kiek vėliau ketvirtadienį.

Manoma, kad Didžiosios Britanijos centrinis bankas nepakeis nei bazinės palūkanų normos, nei turto pirkimo apimčių. Taip pat nesitikima sulaukti aiškesnių ženklų apie tai, kada bus imtasi mažinti dėl pandemijos pradėto skatinimo apimtį.

FRS rugsėjo mėnesio posėdyje, kaip ir prognozuota, nepakeitė bazinės palūkanų normos, kuri ir toliau sudaro 0–0,25 procento.

JAV centrinis bankas taip pat pranešė, jog ir toliau kas mėnesį pirks turto už 120 mlrd. JAV dolerių. Tačiau savo pranešime, kuris buvo paskelbtas po posėdžio pabaigos, FRS pažymėjo, jog turto pirkimo apimtį netrukus gali reikėti sumažinti.

Iš „Stoxx 600“ indekso įmonių, ketvirtadienį kone sparčiausiai brangsta automobilių dalių gamintojų „Faurecia“ (+6 proc.) ir „Valeo“ (+6 proc.), SKF (+4,4 proc.) ir „Continental“ (+4,3 proc.) akcijos.

Tuo tarpu kone sparčiausiai pinga Didžiosios Britanijos lažybų operatorės „Entain“ akcijos – jų kursas sesijos pradžioje smuko 2,4 procento.

Dieną anksčiau pasklido žinia apie tai, kad bendrovė ketina priimti JAV konkurentės „DraftKings“ pateiktą įsigijimo pasiūlymą, kurio suma buvo padidinta iki 16,4 mlrd. svarų (22,4 mlrd. JAV dolerių). Tačiau dėl JAV bendrovės „MGM Resorts International“ pozicijos – o „Entain“ su šia bendrove yra įsteigusi bendrąją įmonę JAV, „BetMGM“, – sandoris gali neįvykti.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją