Valstybės valdomų „Lietuvos geležinkelių“ infrastruktūros įmonė „LTG Infra“ pertvarko geležinkelio statinių bei žemės sankasos priežiūros veiklą ir atleidžia 71 darbuotoją. Apie grupės darbuotojų atleidimą ji pranešė Užimtumo tarnybai.

Pasak įmonės, tai nėra pagrindinė „LTG Infros“ veikla, šiuos darbus atliks konkursus laimėjusios bendrovės „Gatas“ ir „Hera“ – su jomis tariamasi dėl darbuotojų perėmimo.

„Siekiame sutelkti dėmesį į didesnės kompetencijos reikalaujančius darbus, kad galėtume kuo geriau išnaudoti naujausias technologijas“, – komentare BNS teigė įmonės vadovas Karolis Sankovskis.

Įmonės teigimu, išgryninus veiklą ji kasmet sutaupys po 100 tūkst. eurų. Šiuo metu bendrovėje dirba beveik 3,1 tūkst. žmonių.

Pasak įmonės, daliai atleidžiamų žmonių siūloma dirbti LTG grupės bendrovėse, kur trūksta darbuotojų. Apie 30 „LTG Infros“ ekspertų toliau dirbs techninės priežiūros darbus.

Užimtumo tarnyba BNS pranešė, kad darbuotojus numatoma atleisti nuo spalio 1 dienos iki gruodžio pabaigos. Pasak jos, tarp jų daugiausiai – statinių ir įrenginių bei žemės sankasos ir jos įrenginių remontininkų – atitinkamai 51 ir 13.

Anot bendrovės, šios veiklos pertvarka prasidėjo dar 2019 metais.

„LTG Infra“ šiuo metu prižiūri 2122 kelio statinius: 373 tiltus, 1213 pralaidų, aštuonis pėsčiųjų ir vieną geležinkelio tunelį, 36 atramines ir 143 akustines sieneles, 348 peronus ir krovinių platformas bei 2038 km žemės sankasų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)