Daugumos FED narių manymu, infliacijos tikslas yra pasiektas, bet darbo rinka dar nėra pilnai atsigavusi. Vakar dienos prekybos sesija JAV akcijų biržose nieko blogo nežadėjo, bet investuotojų nuotaikos subjuro jai einant į pabaigą. „S&P 500“ nukrito 1,07 proc., „Dow Jones“ 1,08 proc., NASDAQ 0,89 procento. Jau pasibaigus prekybai, pirmuosius rezultatus po liepą vykusio pirminio viešo akcijų siūlymo paskelbė prekybos vertybiniais popieriais platforma „Robinhood“.

Ketvirčio finansiniai rodikliai akivaizdžiai nuvylė investuotojų lūkesčius – akcijų kaina po-prekybinės sesijos metu nukrito 9,34 procento. Investuotojams vis labiau nerimaujant dėl augančio koronaviruso atvejų skaičiaus, „Brent“ tipo naftos kaina krito penktą prekybos sesiją iš eilės (-1,16 proc., šįryt 9 val. Lietuvos laiku dar -1,47 proc.) ir atsidūrė nuo gegužės mėn. nematytose žemumose (67,23 JAV dolerio už barelį).

Šįryt Azijos akcijų biržose dauguma indeksų raudonuoja – Kinijos „Shanghai Composite“ -0,42 proc., Honkongo „Hang Seng“ -1,61 proc., Taivano TAIEX -2,68 procento. „Alibaba“ akcijų kaina Honkongo akcijų biržoje nukrito į rekordines žemumas (-4,60 proc.), o „Tencent“ (-1,33 proc.) įspėjo, kad Kinijos valdžia planuoja dar daugiau reguliacinių priemonių, nukreiptų prieš technologijų sektoriaus bendroves. Šiandien posėdžiaus Norvegijos centrinis bankas – manoma, kad bazinė palūkanų norma didinama nebus, bet tai bus padaryta jau kitame rugsėjo mėn. posėdyje.

„Coop Pank“ akcijos toliau kopia aukštyn. Vakar banko akcijos išsiskyrė ir kainos pokyčiu (+7,01 proc.), ir prekybos aktyvumu (sudaryti 1269 sandoriai už 1,23 mln. eurų). Nuo metų pradžios „Coop Pank“ akcijos jau yra pabrangusios 220 procentų. Aktyviai vakar prekiauta ir kito banko, „LHV Group“ akcijomis – apyvarta siekė 969,1 tūkst. eurų, kaina pakilo 1,25 procento. „Tallink Grupp“ akcijų kaina pirmąją viešo akcijų siūlymo dieną nukrito 3,45 proc. (iki 0,615 euro už akciją, apyvarta 764,6 tūkst. eurų). Siūlymo metu ketinama išplatinti iki 11 proc. naujų akcijų gerokai mažesne, negu rinkos kaina (0,47 euro už akciją).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)