„Disney“ akcijų kaina po-prekybinės sesijos metu pašoko 5,7 proc., bendrovei pranešus apie prognozes viršijusį prenumeratorių skaičių. Be to, kompanijos valdomi teminiai parkai uždirbo pelną pirmą kartą nuo pandemijos pradžios. „S&P 500“ rugpjūtį svyruoja vidutiniškai 0,5 proc. per dieną – kol kas tai ramiausias mėnuo nuo 2019 m. lapkričio. Bendrai pasaulio biržose listinguojamų bendrovių akcijos nuo žemiausio taško, į kurį dėl koronaviruso pandemijos proveržio buvo pakilusios 2020 m. kovą, pakilo apie 90 procentų. Jungtinės Karalystės antrojo ketvirčio BVP preliminarus įvertis atitiko lūkesčius – palyginti su pirmuoju, ekonomika paaugo 4,8 procento. Toks, kaip prognozuota buvo ir JAV per savaitę užregistruotų naujų bedarbių skaičius – 375 tūkstančiai. Gamintojų kainų indeksas šalyje liepą, palyginti su birželiu, siekė 1,0 proc. – 0,4 proc. punkto daugiau, negu prognozė. Kinijos „Shanghai Composite“ akcijų indeksas šįryt 9 val. Lietuvos laiku buvo nukritęs 0,55 proc., daugėjant ženklų, kad šalies valdžia rengiasi stiprinti reguliavimą daugelyje ekonomikos sričių. Privataus kapitalo fondams uždrausta pritraukti lėšas investicijoms į gyvenamosios paskirties nekilnojamojo turto plėtrą. Be to, dėl „Covid-19“ protrūkio buvo dalinai uždarytas vienas šalies uostų. Honkongo „Hang Seng“ smuktelėjo 1,12 proc., Indijos „BSE 30“ pakilo 0,67 procento.

Iš Baltijos šalių biržų nesitraukia optimistinės nuotaikos. Aktyviausiai vakar prekiauta „Coop Pank“ akcijomis, kurių 596-iais sandoriais perleista už 488,1 tūkst. eurų, kaina pakilo 1,80 proc. (iki 3,385 euro už akciją). Didžiausią apyvartą (734,8 tūkst. eurų) pasiekė prekyba „Ignitis grupės“ akcijomis, kurių kaina ūgtelėjo 1,79 proc. (iki 22,80 euro už akciją). Daugiau, negu 25 proc. trečiadienį po itin gerų ketvirčio rezultatų paskelbimo brangusių „SAF Tehnika“ akcijų kaina pakilo dar 14,22 procento. OMXB indeksas augo trečią prekybos sesiją iš eilės (+0,59 procento).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)