Teisės aktams dėl 550 mlrd. JAV dolerių apimties išlaidų pritarė abiejų partijų atstovai, dabar jie bus perduoti patvirtinti Atstovų rūmams. FED narių nuomonės dėl kiekybinio skatinimo apimties mažinimo pastaruoju metu išsiskiria. Vakar Čikagos FED banko vadovas Ch. Evans pareiškė, kad tai daryti kol kas yra per anksti, ir reikėtų sulaukti bent poros JAV darbo rinkos ataskaitų. Šiandien bus skelbiami infliacijos JAV duomenys – prognozuojama, kad liepą vartotojų kainų indeksas siekė 5,3 proc., atmetus maisto ir energetikos kainas – 4,3 procento.

Pagrindiniai JAV ir Europos indeksai vakar šiek tiek ūgtelėjo – „S&P 500“ +0,10 proc., „Dow Jones“ +0,46 proc., „Stoxx Europe 600“ +0,35 proc. (septintas teigiamas pokytis iš eilės) Neigiamu pokyčiu išsiskyrė technologijų sektoriaus NASDAQ (-0,49 procento).

Naujausi duomenys rodo, kad mikroschemų deficito krizė gilėja. Laikas, kurį reikia laukti pristatymo užsakius šį automobilių gamyboje ir kitose pramonės srityse plačiai naudojamą elementą, pailgėjo dar 8 dienomis ir dabar jau viršija 20 savaičių.

„Brent“ tipo nafta vakar pabrango 2,30 proc. (iki 70,63 JAV dolerio už barelį), paaiškėjus, kad JAV sumažėjo žaliavinės naftos ir kuro atsargos. Rinkos dalyviai tikisi, kad plintanti koronaviruso delta atmaina nesustabdys ekonomikos atsigavimo.

Baltijos šalių biržose vėl dominavo prekyba bankų akcijomis – apyvarta sudarė daugiau, negu pusę visos trijų biržų apyvartos. Bankai išsiskyrė ir didžiausiais akcijų kainų pokyčiais – „LHV Group“ +4,76 proc., „Coop Pank“ +1,72 procento. Investuotojų reakcija į „Tallinna Sadam“ antrojo ketvirčio rezultatus buvo neutrali – akcijų perleista už 175,8 tūkst. eurų, kaina nepakito.

Šiaulių bankas jau pasibaigus prekybai pranešė apie valdybos priimtą sprendimą supirkti 1 mln. savų akcijų, kurios bus suteiktos darbuotojams kaip atidėta metinio kintamojo atlygio dalis. Akcijos bus superkamos „Nasdaq Vilnius“ oficialaus siūlymo rinkoje nuo 2021 m. rugpjūčio 11 d. iki rugpjūčio 12 d., vienos akcijos įsigijimo kaina – 0,75 euro (vakar dienos uždarymo kaina – 0,713 euro). „Coop Pank“ taip pat jau pasibaigus prekybai pranešė, kad liepą uždirbta 1,3 mln. eurų grynojo pelno, paskolų portfelis išaugo 22 mln. eurų, iki 794 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)