Šįryt Azijos rinkose stebimas maždaug 1,5 proc. akcijų indeksų verčių didėjimas. Ateities sandoriai Europoje taip pat indikuoja pozityvią prekybos sesiją, todėl pirmadienio korekcijos neigiama įtaką akcijų indeksams jau yra daugmaž eliminuota. Rinkos dalyviai teigiamai vertina bendrovių skelbiamus ketvirtinius rodiklius. Pavyzdžiui, 80 proc. rezultatus skelbusių S&P500 indekse esančių bendrovių rezultatai atitiko lūkesčius arba juos viršijo. Labai realu, kad pozityvi rezultatų tendencija tęsis ir toliau.

Šiandien ECB skelbs sprendimus dėl bazinių palūkanų normų, taip pat investuotojai lauks tam tikrų užuominų dėl pinigų politikos krypties. Palūkanų normų didinimo rinka nelaukia, o pirmojo palūkanų kėlimo tikisi 2023 metų pabaigoje. Priminsime, kad ECB turi išsikėlę pasiekti 2 proc. infliacijos tikslą, kartu pažymima, kad trumpuoju laikotarpiu infliacijos rodikliai gali šią ribą ir viršyti. Be to, manoma, kad jau šiame susitikime pradedama gilesnė diskusija, kada ir kaip bus išeinama iš pandeminės obligacijų supirkimo programos. Tiesa, ralių sprendimų veikiausiai bus sulaukta tik kito susitikimo metu rugsėjį.

Baltijos šalių biržų apyvarta siekė 2,4 mln. eurų, OMXB kilo 0,15 procento. Investuotojai į „Coop bank“ dar prieš prekybą paskelbtus rezultatus reagavo 1,59 proc. kainos augimu, apyvarta siekė 481 tūkst. eurų, tiesa, prekybos sesijos pradžioje kaina buvo pakilusi ir virš 5 procentų. „Telia Lietuva“ (kaina nekito, apyvarta vos 21 tūkst. eurų) skelbti rezultatai investuotojų nesudomino. Per ketvirtį bendrovė gavo 101,6 mln. eurų pajamų (palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai augo 4,6 proc.), pusmečio rezultatas 201,3 mln. eurų (atitinkamai 6,3 proc. augimas palyginus su pernai). Ketvirčio pelnas buvo 12,3 mln. eurų (+8,2 procento), per pusmetį 34,8 mln. (6,2 proc. augimas). Laisvieji pinigų srautai (34,8 mln. eurų), palyginus su 2020 metais mažėjo 23,3 procento. Kiek didesniu pokyčiu išsiskyrė prekyba „Novaturo“ akcijomis (-5,83 procento, apyvarta 196 tūkst. eurų).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)