FED vadovas patvirtino, kad centrinis bankas pradėjo diskusijas dėl vertybinių popierių supirkimų mažinimo, bet kartu pažymėjo, kad didinti palūkanų normų neketinama dar ilgai, nes kainų šuolis yra laikinas. „S&P 500“ akcijų indeksas vakar pakilo 0,51 proc., technologijų sektoriaus NASDAQ 0,79 procento. JAV doleris euro atžvilgiu susilpnėjo 0,18 proc. (iki 1,194 dolerio už eurą).

Kinijai tęsiant kampaniją prieš kriptovaliutų kasyklas, bitkoino kaina vienu prekybos sesijos metu buvo nusiritusi daugiau, negu 10 proc., bet vėliau staigiai pakilo ir dienos pokytis buvo teigiamas (+0,98 procento).

Pasirodžiusios žinios, kad Rusija ir kitos OPEC+ formato šalys ketina didinti naftos gavybą, didesnio atgarsio rinkoje nesusilaukė – „Brent“ tipo naftos kaina sumažėjo 0,12 proc. (Iki 74,81 JAV dolerio už barelį). Rytoj 14 val. Lietuvos laiku pinigų politikos sprendimus skelbs Anglijos bankas – manoma, kad 0,1 proc. bazinė palūkanų norma keičiama nebus.

Baltijos šalių biržose viršų paėmė pardavėjai – OMXB indeksas smuktelėjo 0,39 proc., pigo daugumos didžiausią apyvartą pasiekusių bendrovių akcijos. Šiaulių banko akcijos atpigo 1,18 proc. „LHV Group“ 1 proc., „EfTEN Real Estate Fund III“ 2,24 procento. Teigiamu kainos pokyčiu išsiskyrė latvių farmacininkė „Olainfarm“ – kaina šoktelėjo 11,11 proc. (iki 9,20 euro už akciją). Bendrovė pranešė gavusi iš savo akcininkės „AB City“ pranešimą apie privalomo akcijų supirkimo siūlymą. Valdyba ketina jį įvertinti ir pateikti savo išvadas. Birža po šio pranešimo suteikė „Olainfarm“ stebimojo statusą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)