Bitkoinas nukrito devyniais procentais, iki 29 624 USD ir pasiekė lygį, kuris pastarąjį kartą buvo pasiektas sausio mėnesį, o analitikai nurodo Kinijos pastangas sustabdyti prekybos ir kasybos operacijas.

„Auga susirūpinimas dėl besitęsiančių Kinijos vykdomų suvaržymų ir bijomasi, jog visuotinis bitkoino ir kitų skaitmeninių valiutų priėmimas bus atidėtas dėl susirūpinimo jų daromu poveikiu aplinkai“, - sakė prekybos svetainės „ThinkMarkets“ analitikas Fawadas Razaqzada.

Bitkoinas taip pat susiduria su žaliųjų pasipriešinimu, nes jo kasybai dažnai naudojama iš iškastinio kuro pagaminta elektra, pažymėjo jis.

Kinija išplėtė represijas masinės kriptovaliutų kasybos pramonės atžvilgiu, uždraudusi jų kasybas pietvakarinėje Sičuano provincijoje.

Provincijos valdžia praėjusią savaitę nurodė uždaryti 26 kasyklas, teigiama Kinijos socialinėje žiniasklaidoje plačiai paplitusiame pranešime, kurį patvirtino buvęs bitkoinų kasėjas.

Sičuane, kalnuotame regione Pietvakarių Kinijoje, yra daugybė kriptovaliutų kasyklų, kurioms reikalingas milžiniškas energijos kiekis, gaunamas iš pigios ir gausios provincijos hidroenergijos.

Kinijos kasyklos valdo beveik 80 proc. pasaulinės prekybos kriptovaliutomis, nepaisant vidaus prekybos draudimo nuo 2017 metų, tačiau pastaraisiais mėnesiais kelios provincijos liepė uždaryti kasyklas, nes Pekinas vis atidžiau stebi šią pramonę.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)