„Summus Capital“ išplatino 10 milijonų eurų vertės trejų metų trukmės obligacijų emisiją su 6,75 proc. metine palūkanų norma. Obligacijos buvo išleistos už kainą, lygią jų nominaliai vertei. Tai – pirmoji „Summus Capital“ obligacijų emisija, obligacijas ketinama įtraukti į „Nasdaq“ Baltijos šalių alternatyvią „First North“ rinką. Pasak įmonės atstovų, pritrauktos lėšos bus naudojamos finansuoti naujų investicinių objektų įsigijimą Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje.

Baltijos šalių kapitalo rinkoje obligacijų emisija sulaukė itin didelio investuotojų susidomėjimo – bendra paklausa viršijo 11 mln. eurų. Privačiame platinime dalyvavo daugiau kaip 40 skirtingo profilio investuotojų iš visų trijų Baltijos šalių, įskaitant tiek institucinius investuotojus, tokius kaip obligacijų fondai, bankai ir investicinės bendrovės, tiek privačius investuotojus. Atitinkamai emisiją pasirašė 52 proc. institucinių ir 48 proc. privačių investuotojų.

Kaip sako įmonės stebėtojų tarybos pirmininkas Borisas Skvortsovas, „Summus Capital“, pirmą kartą išleidusi obligacijas, tapo dar aukštesnio lygio nekilnojamojo turto valdytoja Baltijos šalių rinkose, žinoma ne tik finansinėms institucijoms bei rinkos profesionalams, bet ir dar platesniam investuotojų ratui.

Vieninteliu obligacijų emisijų organizatoriumi buvo „Signet Bank AS“. Šio banko kapitalo rinkų komanda padeda Baltijos šalių įmonėms struktūrizuoti skolos bei nuosavybės sandorius kapitalo rinkose. Šiemet „Signet“, neskaitant „Summus Capital“, jau yra išleidęs dvi emisijas: „ELKO Group“ (20 mln. eurų) ir „AS mogo“ (30 mln. eurų).

Pasak „Signet Bank AS“ generalinio direktoriaus Robertas Idelsonas, vienas iš įmonės prioritetų yra pritraukti naujų ambicingų emitentų į Baltijos kapitalo rinką, o „ Summus Capital “obligacijų emisija yra puikus to pavyzdys.

„Džiaugiamės padėdami Baltijos šalių nekilnojamojo turto investicijų bendrovei platinant obligacijas. Tai išties efektyvi priemonė įmonėms pritraukti finansavimą. Esame įsitikinę, kad „Summus Capital“, su stipriu akcininku ir patyrusia valdymo komanda priešakyje, sėkmingai tęs kelionę kapitalo rinkose“, – teigia R. Idelsonas.

„Summus Capital“ OÜ yra 2013 m. įkurta nekilnojamojo turto grupė, valdanti investicijų portfelį Baltijos šalyse. Gerai diversifikuotas komercinio nekilnojamojo turto portfelis apima mažmeninės prekybos, biurų, logistikos, industrinius bei medicinos segmentus.

Grupė pernai padidino nekilnojamojo turto investicijų portfelį nuo 194 mln. iki 345 mln. eurų. Tolimesnės investicijos į Baltijos šalių rinką bei tiesioginę pridėtinę vertę turinčius objektus yra vienas iš bendrovės prioritetų.

„Summus Capital“ portfelį sudaro net 11 nekilnojamojo turto objektų, tarp kurių Estijoje rikiuojasi „De La Gardie“, „Veerenni 1“, „Veerenni 2“, „Auriga“, „Punane 56“ ir kiti. Likusi dalis – pernai įsigytas prekybos centras „Riga Plaza“ Latvijoje, Park Town „East Hill“ ir „West Hill“ verslo centrai, prekybos centras „Nordika“ bei BOD grupės aukštųjų technologijų centras Lietuvoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)