Dėl to bus sprendžiama liepos 2 dieną vyksiančiame akcininkų susirinkime, kuris šaukiamas didžiausios akcininkės, „Polair“ netiesiogiai kontroliuojamps Kipre registruotos bendrovės „Sekenora Holdings“ iniciatyva, pranešė „Snaigė“.

Tokio siūlymo motyvai nenurodomi.

„Snaigės“ akcininkų susirinkime vasario 11 dieną pritarta įmonės pasitraukimui iš akcijų biržos. Apie ketinimus trauktis iš akcijų biržos „Snaigė“ pranešė sausio viduryje. Tuomet įmonės vadovas Mindaugas Sologubas sakė, kad esant dabartinei akcininkų struktūrai akcijomis prekiauti viešai nėra naudinga.

Oficialųjį pasiūlymą, kurio metu akcijas galėtų parduoti su pasitraukimo iš biržos nesutinkantys akcininkai, turėjo įgyvendinti „Sekenora Holdings“, tačiau Lietuvos banko (LB) Finansų rinkos priežiūros tarnyba gegužės pabaigoje nustatė, kad siūloma 0,25 euro akcijų supirkimo kaina yra neteisinga ir pareikalavo ją pakeisti.

„Sekenora Holdings“ praėjusių metų pabaigoje valdė 91,1 proc. „Snaigės“ akcijų.

„Snaigės“ akcijos kotiruojamos biržos Papildomajame prekybos sąraše.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)