JAV centrinio banko pareigūnai dar kartą pažymėjo, kad infliacijos padidėjimas yra laikinas reiškinys. Pasak FED valdybos narės L. Brainard ir Atlantos bei Sent Luiso bankų vadovų, susidarę tiekimo sutrikimai ir padidėjusi paklausa gali lemti kainų šuolį, bet didesnis infliacijos tempas nebus ilgalaikis. Nuslūgus investuotojų susirūpinimui dėl ankstesnio, negu planuota pinigų politikos griežtinimo, JAV akcijų biržose dominavo pirkėjai. Labiausiai brango technologijų sektoriaus bendrovių akcijos (NASDAQ + 1,41 proc.), „S&P 500” pakilo 0,99 proc., „Dow Jones” 0,54 procento.

„Bloomberg“ pranešė, kad „Amazon“ gali jau šiandien pranešti apie kino studijos „MGM Studios“ įsigijimą už 9 mlrd. JAV dolerių. Tai būtų antras pagal dydį „Amazon“ įvykdytas sandoris po to, kai 2017 m. kompanija įsigijo „Whole Foods“.

Europoje akcijų indeksų pokyčiai buvo mažesni („Stoxx Europe 600“ +0,14 procento). Europos vadovų taryba nusprendė išplėsti Baltarusijai taikomas sankcijas dėl priverstinio „Ryanair“ kompanijos lėktuvo nutupdymo.

Po penktadienio nuosmukio (-11.51 proc.) bitkoino kaina atšoko su trenksmu (+15,80 proc., iki 39024,16 JAV dolerių už vienetą).

Naftos kaina pakilo 3,04 proc. po Irano pareiškimo, kad derybose dėl branduolinio susitarimo liko klausimų, kuriais šalių pozicijos išsiskiria.

Azijos akcijų biržose daugumos šalių akcijų indeksai šįryt kyla – 9 val. Lietuvos laiku Japonijos NIKKEI +0,57 proc., Kinijos „Shanghai Composite“ +2,22 proc., Taivano TAIEX +1,58 procento.

Baltijos šalių biržose tęsėsi akcijų kainų ralis – OMXB indeksas kilo trečią prekybos sesiją iš eilės (+0,74 procento). „Silvano Fashion Group“ akcijos po pirmojo ketvirčio rezultatų paskelbimo pabrango 5,43 proc. (iki 1,65 euro už akciją). Dar didesniu kilimu pasižymėjo Vilkyškių pieninė (+8,13 proc., iki 3,06 euro už akciją). Aktyviausiai prekiauta Šiaulių banko akcijomis, jos pabrango 3,98 proc. (iki 0,68 euro už akciją).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)