Šiandien rezultatus turėtų paskelbti „Apple“. Pirmojo ketvirčio finansinius rodiklius jau paskelbė daugiau, negu trečdalis „S&P 500“ indekso bendrovių, maždaug 70 proc. jų viršijo pajamų prognozes ir 85 proc. pranoko pelno prognozes. Žaliavų rinkoje toliau dominuoja buliai. „Bloomberg“ žaliavų indeksas kilo septintą prekybos sesiją iš eilės, o vario kaina (+0,92 proc.) užkopė į naujas aukštumas. Paklausą žaliavoms skatina pasaulio ekonomikos atsigavimas ir J. Biden‘o pasiūlytas investicijų į infrastruktūrą paketas. Vakar paskelbtas balandžio mėn. JAV vartotojų pasitikėjimo indeksas viršijo lūkesčius ir pakilo iki aukščiausio lygio nuo 2020 m. vasario. JAV vyriausybės 10-ies m. obligacijų pajamingumas pakilo 5 baziniais punktais (iki 1,62 procento). Šiandien 21 val. Lietuvos laiku pinigų politikos sprendimus skelbs FED, pokyčių nesitikima. Manoma, kad nepaisant gerų pastarojo meto ekonominių duomenų, JAV centrinis bankas toliau laikysis pozicijos, kad kalbėti apie palūkanų normų didinimą kol kas yra per anksti.

Baltijos šalių biržose viršų paėmė pardavėjai. OMXB indekso vertė smuktelėjo 0,40 proc., bendra trijų biržų apyvarta siekė 1,7 mln. eurų. Didžiausią apyvartą (278,6 tūkst. eurų) pasiekė „LHV Group“ (-0,80 proc., iki 24,70 euro už akciją). Pirmajame dešimtuke (pagal prekybos apyvartą) teigiamu kainos pokyčiu išsiskyrė tik „Tallink Grupp“ (+0,27 proc., iki 0,75 euro už akciją). Šiandien pirmojo 2021 m. ketvirčio rezultatus paskelbs „Apranga“, „Novaturas“ ir „Harju Elekter“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)