Prieš metus 1,3 mlrd. frankų grynąjį pelną užfiksavęs bankas pranešė, kad su „Archegos“ susijusiai žala atsieis 4,4 mlrd. Šveicarijos frankų (apie 3,9 mlrd. eurų).

Antrąjį ketvirtį bankas prognozuoja papildomus 600 mln. frankų nuostolių, susijusius su minėtu fondu.

Antras pagal dydį Šveicarijos bankas daug investavo į įmonę „Greensill“, kurios specializacija buvo trumpalaikės verslo paskolos pagal sudėtingą ir neakivaizdų verslo modelį, o praėjusį mėnesį įmonei paskelbus apie savo nemokumą, ji buvo priversta sustabdyti keturis fondus.

Tuo tarpu staigus JAV rizikos fondo „Archegos Capital Management“ akcijų išpardavimas sukėlė finansų rinkų suirutę, kuris ypač smarkiai paveikė „Credit Suisse“.

„Mūsų 2021 metų pirmojo ketvirčio rezultatams didelės įtakos turėjo 4,4 mlrd. Šveicarijos frankų nuostolis, susijęs su JAV rizikos draudimo fondu“, – ketvirtadienio pareiškime pripažino banko generalinis direktorius Thomas Gottsteinas.

„Nuostolis, apie kurį pranešame šį ketvirtį, yra tiesiog nepriimtinas“, – pridūrė jis.

Visgi banko vadovas užtikrino, kad „bankas ėmėsi reikšmingų žingsnių išspręsti šią situaciją“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)