Užbaigus kapitalo pritraukimo etapą, fondas „BaltCap Private Equity Fund III“ (BPEF III) investicijoms užsitikrino 177 mln. eurų. BPEF III yra „buyout“ (įgyjantis investicijų taikinio kontrolę) tipo fondas, jis sieks tolesnės vadinamojo Naujojo Šiaurės regiono verslo integracijos, teigiama „BaltCap“ pranešime.

„BaltCap“ naujojo fondo tikslas – atlikti iki 10 investicijų regione, vadovaujantis pasiteisinusia „pirk ir augink“ strategija. BPEF III taikiniai – brandžios Baltijos ir Šiaurės šalių įmonės, kurių vertė siekia 10-100 mln. eurų.

„Šio fondo formavimo užbaigimas yra tikras mūsų augimo istorijos riboženklis. Didžiausias fondas, visų pirma, reiškia dar labiau išaugusį investuotojų pasitikėjimą mūsų komanda ir regiono potencialo pripažinimą. Apskritai, komanda yra itin svarbus veiksnys, todėl investuojame kartu su įmonių vadovais ir siekiame bendro tikslo – tapti tarptautinio verslo čempionais ne tik Naujajame Šiaures regione, bet ir globalioje rinkoje“, – pranešime sakė „BaltCap“ vadovaujantis partneris Simonas Gustainis.

Pasak jo, fondas savo veikloje vadovausis aiškiai apibrėžtais ESG (aplinkosaugos, socialiai atsakingo verslo ir valdysenos) kriterijais.

„Tvaraus verslo kūrimas buvo vienas iš „BaltCap“ kertinių akmenų. Jau 10 metų teikiame ESG ataskaitas, ESG kriterijai šiandien yra visiškai integruoti į mūsų veiklos modelį ir yra diegiami mūsų valdomose kompanijose“, – tvirtino S.Gustainis.

BPEF III įkurtas bendradarbiaujant su Europos investicijų fondu (EIF), veikiančiu per Baltijos inovacijų fondą (BIF). Pastarasis yra Baltijos šalių vyriausybių bei EIF projektas, taip pat remiamas Europos Sąjungos Europos strateginių investicijų fondo (EFSI), įkurto vadovaujantis Europos investicijų planu.

Į BPEF III taip pat investavo ERPB, Šiaurės šalių aplinkosaugos finansų korporacija (NEFCO), LHV ir SEB pensijų fondai, Suomijos fondų valdytojas „eQ Asset Management“ bei šeimos biurai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)