Akcijų kainų kintamumas išlieka arti žemiausio lygio per pastaruosius 14 mėnesių. FED vadovas J. Powell‘as pareiškė, kad mažinti kiekybinio skatinimo mastą ketinama gerokai anksčiau, negu bus keliama bazinė palūkanų norma. J. Powell‘o nuomone, mažai tikėtina, kad pilnas užimtumas ir tvarus 2 proc. kainų augimo tempas būtų pasiektas iki 2022 m. (šių dviejų tikslų įgyvendinimą FED ne kartą įvardijo kaip būtinas prielaidas pinigų politikos griežtinimui). Šiandien Vienoje Irano ir kitų šešių šalių atstovai dar kartą susitiks aptarti susitarimo dėl Irano branduolinės programos. Europos šalių diplomatai pranešė, kad po sekmadienį įvykusio incidento viename iš Irano branduolinių objektų, dėl kurių Iranas kaltina Izraelį, susitarimo tikimybė sumažėjo. „Brent“ tipo naftos kaina vakar pakilo 4,57 proc., iki 66,58 JAV dolerio už barelį. Naujausi duomenys rodo, kad JAV gerokai sumažėjo žaliavos atsargos, kas rodo stiprėjančią paklausą. Šįryt pasirodė žinia, kad J. Biden‘o administracija ketina įvesti sankcijas Rusijos pareigūnams ir bendrovėms dėl kibernetinių išpuolių ir kišimosi į rinkimus. Rublio kursas JAV dolerio atžvilgiu smuktelėjo 1,51proc., iki 92,20 rublių už eurą.

Baltijos šalių akcijų indekso teigiamų pokyčių serija nutrūko. OMXB vertė vakar po aštuonias prekybos sesijas užsitęsusio kilimo smuktelėjo 0,20 procento. Pirmojo ketvirčio rezultatus paskelbusios „Tallinna Kaubamaja Grupp“ akcijos atpigo 0,74 proc., Šiaulių banko akcijų kaina smuktelėjo 1,03 procento. „Merko Ehitus“ (-0,25 proc.) jau pasibaigus prekybai paskelbė apie gyvenamųjų namų kvartalo Taline trečiojo statybos etapo pradžią, kurio metu bus pastatytas pastatas su 48 butais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)